Friday, 9 January 2015

CARA PUDARKAN JERAGAT

Mencegah adalah lebih baik dari merawat.Di sini saya nak kongsikan cara untuk membantu anda yang mempunyai masalah jeragat.Jeragat yang dibiarkan tanpa rawatan akan menyebabkan kesan buruk tompokan hitam diwajah terutamanya dibahagian hidung dan pipi.Jom kita cegah sebelum ia melarat.Kalau dah melarat, pastinya agak sukar untuk dirawat.


Gambar Hiasan

Cara mencegah jeragat


1) Gunalah krim pelindung matahari dan pastikan anda mengaplikasikannya dua kali sehari atau setelah berpeluh.Gunakan krim SPF untuk lindungi kulit dari sinar uv sebelum keluar rumah waktu siang hari. Krim Nutriwhite SPF 15 [ Ultimate Protection Whitening Lotion SPF 15]

Nutriwhite SPF 152)Penggunaan set penjagaan muka yang tidak memudaratkan untuk merawat kulit kusam,berjeragat dan sensitive. Boleh gunakan Nutriwhite Spot Whitening Treatment untuk kurangkan warna jeragat.

Nutriwhite Spot Whitening Treatment3)Elakkan merokok.Jika jeragat disebabkan oleh pil perancang,tukarlah cara perancangan keluarga yang tidak berasaskan hormone seperti IUCD 

4) Pemeriksaan darah untuk menstabilkan hormon boleh dilakukan dengan doktor anda
Oleh kerana jeragat mungkin berada di lapisan kulit yang berbeza-beza,

Pengambilan Vitamin Bantu Kurangkan Masalah Jeragat

VITAMIN C

-Penting dalam pembentukan kolagen.Ramai wanita mengamalkan produk kolagen walhal dengan hanya dengan mengamalkan makanan yang tinggi kandungan vitamin c membantu penghasilan kolagen dengan lebih baik.

VITAMIN E

-Terkenal sebgai vitamin awet muda.Ia juga dikatakan melambatkan proses penuaan.Selain itu vitamin E juga dikatakan membantu keseimbangan hormon dan mengawal kadar minyak dalam liang kulit.Vitamin E juga membantu mengurangkan kesan kulit jeragat selain pengambilan beta carotene.

PROTEIN

-Ianya membantu mengurangkan kesan hitam (kulit mati akibat jeragat).Tompokan hitam pada kulit akibat jeragat sangat sukar dihilangkan jika tidak mendapat cukup protein yang membantu dalam penghasilan  sel baru.Untuk mendapatkan kulit yang cantik kita perlulah mendapatkan makanan yang bersumberkan protein yang baik.

Air

-Sangat penting dalam pengaliran darah,penyerapan semua nutrien dari sumber makanan untuk diserap oleh tubuh.Kekurangan airboleh menyebabkan kita mempunyai kulit yang kering seterusnya mempunyai kulit yang bermasalah.PRODUK DIJAMIN HALAL, CLINICAL TESTED, NATURAL DAN SELAMAT!

No comments:

Post a Comment