Saturday 13 August 2016

MAKANAN PELENGKAP NUTRISI IBU MENGANDUNG

Setiap kali pemeriksaan kesihatan ibu mengandung  di klinik kesihatan,biasanya ibu ibu akan dibekalkan dengan asid folik dan beberapa vitamin lain.Namun jika ibu-ibu inginkan bekalan vitamin yang semulajadi dan selamat ibu ibu boleh membuat pilihan untuk consume vitamin untuk fetus dan juga si ibu sepanjang kehamilan.
morning sickness

Jom kita lihat apakah kelebihan vitamin semulajadi yang sangat diperlukan oleh ibu-ibu mengandung.

Set Shaklee untuk ibu mengandung TRIMESTER PERTAMA

1.Vitamin C 
 Membantu meningkatkan sistem pertahanan badan, berperanan dalam menyokong tulang, gigi dan gusi yang sihat. Ia juga membantu dalam penghadaman zat disamping Vitamin C dapat meningkatkan taraf sistem pertahanan tubuh.

vitamin ibu mengandung

2.Vitalea 
Multivitamin yang tebaik dengan zat besi. Ia membantu dalam pembentukkan sel-sel darahmerah.Mengelakkan dari HB rendah.
vitamin ibu mengandung


3.Ostematrix 
vitamin ibu mengandung
Ibu mengandung memerlukan 1000-1300mg kalsium sehari. Ini adalah kerana bayi akan mula mengambil kalsium ibu dengan lebih banyak bermula trimester kedua. Ostematrix mengandungi bukan sahaja kalsium malah MAGNESIUM dan VITAMIN D..Vitamin D meningkatkan penyerapan kalsium dan fosforus untuk meninggikan tulang dan kerangka. Pengambilan OSTEMATRIX juga untuk menguatkan dan pembentukan tulang dan gigi bayi yang sihat. Pengambilannya juga boleh mengurangkan sakit pinggang, sakit belakang, kebas-kebas atau cramp.Ostematrix adalah vitamin paling laris bukan sahaja ibu mengandung malahan sesiapa yang mencubanya pasti jatuh hati dengan hasilnya.Ostematrix sangat membantu agar tulang bayi lebih kuat dan mengelakkan si ibu mengalami osteophorosis

4.B-Complex – Mengandungi sebanyak 8 kumpulan vitamin B termasuklah asid folic. Asid folic dan B12 membantu pembentukan sel-sel darah merah di dalam badan. Jumlah asid folic yang mencukupi dalam diet harian membantu mencegah kecacatan tiub neural.
vitamin ibu mengandung


5. ESP 
Ia adalah minuman protein yang mengandungi banyak kelebihan kepada ibu dan anak yang dikandung. Ia penting untuk membina dan memperbaharui sel-sel tisu dan hormon dalam tubuh. Ia penting untuk pembentukan kuku, rambut dan kulit. Protein yang berkualiti sangat membantu pertumbuhan yang baik. Disamping MEMBERI TENAGA pada ibu, ESP mampu mencantikkan kulit bayi dalam kandungan dan ibu mengandung itu sendiri.
vitamin ibu mengandung


Set Shaklee untuk ibu hamil TRIMESTER 2 dan 3

Ibu-ibu masih boleh meneruskan vitamin yang disenaraikan di atas ,cuma penambahan vitamin seperti 

Omega Guard 
 Omega Guard mengandungi 1000mg asid lemak Omega 3 yang termasuk di dalamnya DHA dan EPA yang mana ia boleh menggalakkan perkembangan otak, sistem saraf dan fungsi mata bayi.
vitamin ibu mengandung

Hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi PERCUMA

Untuk mendapatkan jawapan lebih pantas dan harga lebih berbaloi sila wasap 
saya 010 879 8077
Your Trusted SID

No comments:

Post a Comment