Thursday 16 April 2015

MENU SARAPAN UNTUK TURUNKAN BERAT BADAN

Masalah berat badan memang isu sensitif bagi sesetengah wanita.Tetapi majoriti kaum wanita memang tak suka kalau badan gemuk.Bila badan dan gemuk dan berisi , macam macam penyakit boleh hinggap, tak kira muda ke tua..Lagipun kalau badan gempal atau berisi kebanyakan orang perempuan akan kata susah nak menggayakan fesyen fesyen kegemaran mereka.

Sana sini cakap nak turunkan berat badan.Nak dietlah, tak nak makan nasi lebih lebih lah..amik pil kurus lah..macam macam nak buat.Tapi semua tu kadang kadang hanya tinggal impian bila pantang nampak makan tak hengatt...ramai juga dikalangan mereka yang nak diet , sering mengabaikan sarapan pagi.Kesannya mereka mengambil makanan yang berlebihan pada waktu tengahari kerana terlalu lapar.

Sarapan merupakan merupakan salah satu cara penting untuk kelihatan cantik, langsing , sihat dan segar bugar kerana dengan bersarapan ,kadar metabolisme tubuh akan bertambah.Bagaimana sarapan dapat membantu menurunkan berat badan?

Pertama, jangan tunda sarapan pagi.Maksudnya sarapan di awal pagi sebelum keluar menjalankan tugas

Kedua, dengan memakan pisang bagi memberi rasa kenyang  dan membakar kalori
kurus

Ketiga , mengambil lebih protein seperti yogurt atau telur untuk mencegah rasa lapar dan membekalkan tenaga sepanjang hahri.


kurus


Mengambil makanan tinggi protein seperti cinch shake .

  • Ia akan  membantu anda memelihara otot yang penting dan menjadikan anda sentiasa berasa kenyang dan berpuas hati di samping mengurangkan berat badan. Ini kerana protein digunakan untuk membina otot yang boleh meningkatkan metabolisma anda dan membakar kalori. 


  • Makanan yang kaya dengan protein juga dapat menahan kelaparan, ini boleh membantu mengurangkan pengambilan makanan ringan di antara waktu makan. Dan tidak ketinggalan juga terhadap kandungan leusina dan zat-zat yang diperlukan oleh badan anda. 


  • Memberikan khasiat seperti satu hidangan tetapi dengan rasa seperti santapan manis/ pencuci mulut Mengandungi Cinch Pro™ iaitu suatu campuran protein eksklusif yang diperkaya dengan asid amino leusina


  • Diperkaya dengan Leucine™ untuk memelihara otot semasa anda mengurangkan berat badan 


  • Terdapat 24 gram protein dalam setiap sajian bagi membolehkan anda berasa puas dan kenyang Mempunyai kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gram dalam setiap sajian Nilai glisemia yang rendah untuk mengekalkan paras gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga 


  • Memberi 35% atau lebih Nilai Harian (Daily Value) bagi 21 vitamin dan mineral yang penting Tiada perisa, pewarna atau pemanis buatan Soya bukan GMO 


kurus

  Keistimewaan Cinch Shake Mix

 [✔] Menyimpan otot sedia ada dan memelihara otot dari rosak 
[✔] Membakar lemak yang tidak diingini 
[✔] Mengurangkan inci yang tidak diingini
 [✔] Makanan segera untuk mereka yang aktif 
[✔] Tinggi kandungan serat dan memberi rasa puas dan kenyang 
[✔] Mengandungi nutrisi lengkap untuk memelihara keseluruhan kesihatan
 [✔] Diperkaya dengan leucin untuk memelihara otot 
[✔] Merupakan meal replacement yang sihat dan mengenyangkan   
kurus
Cinch shake mix
Pengedar shaklee masjid tanah, Sungai udang, Kuala Sungai Baru,perkhidmatan pos adalah ke seluruh Malaysia

No comments:

Post a Comment