Sunday 19 April 2015

ZINC COMPLEX

Keistimewaan Zinc Complex Shaklee 

zinc


Ini adalaah kisah benar yang berlaku pada anak teman sekerja saya,di mana anaknya mengalami kemalangan ngeri dilanggar oleh sebuah kereta.Jka dilihat dari lukanya yang dalam pasti kita rasa ngilu dan tak sanggup nak tengok.Untuk membaca kisah kemalangan ini anda boleh klik di sini.

Tetapi syukur alhamdulillah dengan bantuan zinc complex luka yang dalam pada kaki anaknya cepat sangat sembuh.Mengapa zinc menjadi pilihan pada mereka yang mengalami luka ? Apakah kandungan dan perbezaan zinc shaklee dengan yang lain?

Zinc complex dirumus dari zinc glukonat semulajadi bergabung dengan nutrien semulajadi yang lain seperti kalsium dan serbuk Alfalfa untuk menghasilkan zinc yang mudah diserap oleh tubuh kita. Zinc sesuai untuk pengambilan jangka masa panjang. Ianya berkesan dalam mengeluarkan logam toksik seperti kadminum dan plumbum dari tubuh.


11 Kebaikan Zinc Complex Shaklee

1. Mengaktifkan 200 jenis enzim

Zinc berkebolehan menggabung DNA, RNA, dan Protein, seterusnya merangsang regenerasi sel. Ia juga mengaktifkan lebih 200 jenis enzim di dalam badan untuk memelihara metabolisme gigi dan pertumbuhan para remaja.

2. Mempertingkatkan Sistem Imun

Membantu pengeluaran kelenjar thrymus. Kelenjar thrymus mempertingkatkan sistem imun dengan pengeluran T-Cells untuk menentang kanser dan menghalang infeksi penyakit.

3.Membentuk Kolagen

Zinc membantu pembentukan kolagen dan protein untuk pertumbuhan dan perkembangan kulit, kuku dan organ.

4. Memperbaiki Diabeties

Zinc membantu pengeluaran insulin, mengekalkan fungsi insulin, seterusnya memperbaiki Diabeties.

5. Bintik Putih di Kuku

Bintik putih di kuku adalah tanda defisiensi zinc, yang boleh menyebabkan depresi, lemah daya ingatan, mudah sakit, pemulihan luka yang lambat, pembengkakan prostat, anemia, lemah penglihatan atau hilang daya penglihatan.

6. Mempercepatkan Pemulihan Luka

Mempercepatkan pemulihan luka dalaman dan luaran, pemulihan selepas pembedahan, memperbaiki alergi dan bintik di kulit.

7. Kemampuan Seks Lelaki

Pengambilan Zinc untuk jangkamasa panjang mampu memperbaiki kemampuan seks lelaki, impoten, meninggikan kiraan sperma. Zinc secukupnya penting untuk keupayaan seks yang bertenag

8.Memperbaiki masalah Prostat

Melindungi kesihatan prostat, memperbaiki dan menyembuh benign prostatomegaly dan keadaan kerap kencing. Kajian menunjukkan pengambilan harian zinc dapat mengurangkan prostatomegaly/pembengkakan prostat dalam kadar 70%.

9. Ovulasi Wanita

Wanita memerlukan Zinc untuk ovulasi. Zinc juga membantu pengucupan uterus dan mengembalikan daya ketahanannya.

10. Mengekalkan Deria Bau

Untuk mengekalkan deria bau yang sihat dan sensetif (rasa dan bau).

11.Memperbaiki Radang Kulit

Kajian menunjukkan pengambilan Zinc sebanyak 4-8 tablet akan memperbaiki radang kulit seperti akne dan jerawat.


zinc

Atasi sebelum ia semakn parah

Jika anda mempunyai masalah jerawat yang kronik, dimana jerawat anda bernanah dan luka berdarah, adalah disarankan untuk mengambil zinc complex kerana ia akan menyembuhkan luka dengan lebih cepat.Anda juga boleh hancurkan zinc dan letakkan dibahagian jerawat. Jerawat akan cepat kering.

Untuk mengetahui cara pemakanan zinc complex dengan lebih terperinci anda boleh hubungi saya.Saya adalah pengedar shaklee Masjid Tanah, Kuala Sungai Baru, Sungai Udang, Alor Gajah,Melaka. Saya juga boleh menghantar pesanan anda melalui pos.Hubungi saya di talian 010 8798077

No comments:

Post a Comment