Monday 4 December 2017

5 SIMPTOM MENANDAKAN ANDA MEMPUNYAI BATU DI DALAM HEMPEDU

Masalah batu dalam hempedu sering berlaku tapi kita sendiri tak perasan. Sebab masalah atau simptom akan keluar bila masalah dah makin teruk. Jom kita ketahui bagaimana nak kenal sama ada kita memang dah ada batu dalam hempedu.

pecahkan batu hempedu

Mengerikan kalau dah banyak macamni,

 Ini simptom yang di alami oleh awal ashaari.

5 simptom yang mungkin menandakan anda mempunyai batu di dalam hempedu.

1. Rasa sakit berpanjangan selama beberapa minit di bahagaian atas kanan abdomen. Ia diikuti dengan rasa loya dan muntah. Rasa kesakitan ini dipanggil sebagai "gallstone colic'

2. Pesakit akan demam kerana keradangan dalam hempedu atau jangkitan hempedu statik yang dipanggil sebagai cholecystitis akut yang mengakibatkan demam.

3. mata kelihatan kuning, kulit dan membran mukus juga menjadi kekuningan . Ini adalah kerana batu karang hempedu yang menghalang aliran hempedu dari hati ke deodenum menyebabkan hati dipenuhi dengan hempedu yang berlebihan. Terdapat juga kes kegatalan akibat pemendapan bilirubin yang berlebihan.

4. Perut terasa sakit ,loya dan muntah.

5.Radang pankreas menyebabkan sakit teruk di tengah bahgaian atas abdomen hingga ke belakang. Aliran enzim pankreas yang tersekat boleh menyebabkan radang pada pankreas

batu hempedu


KLIK SINI UNTUK MENGETAHUI CARA MENGELAKKAN BATU DI DALAM HEMPEDU

Jom kita dengar apa kata ibu Zeti yang mengalami masalah batu dalam hempedu semasa mengandung

Untuk keterangan lanjut boleh hubungi saya

suhaila abdul
tel/ sms:0108798077
Telegram: 0108798077
wasap: www.wasap.my/60108798077


No comments:

Post a Comment