Friday 12 February 2016

9 MAKANAN PENGAKTIF SEL KANSER

Kanser adalah penyakit merbahaya yang sering menyerang tak kira usia.Jom baca entry saya tentang kanser ini.KLIK SINI.
Dalam mencegah penyakit kanser, ada tiga faktor yang kita perlu fokus iaitu 
1.Gaya hidup sihat, 
2.Diet seimbang dan 
3.Stres minimum.


MAKANAN KANSER

9 Makanan yang perlu dikurangkan atau dielakkan :

  1. Daging merah 

Sel kanser tumbuh dengan cepat pada persekitaran yang berasid, diet daging adalah bersifat asid yang sangat tinggi. Daging mengandungi antibiotik ternak yang menumbuhkan hormon dan parasit yang berbahaya, terutama kepada pesakit kanser. Diet yang lebih baik adalah dengan memakan ikan dan ayam kerana walaupun ia bersifat asidik tetapi tahap kandungan asid tidaklah setinggi daging merah iaitu daging lembu dan daging kambing.


     2. Gula 

Gula adalah “hayat kanser”. Dengan mengurangi pengambilan gula yang berlebihan, bererti kita sedang mengurangi hayat atau potensi sel kanser untuk membiak. Gula yang terbaik adalah gula semulajadi seperti madu. Madu tergolong didalam makanan yang bersifat alkali. 3.Garam 

Garam yang selalu digunakan oleh kita dalam masakan mempunyai tambahan kimia untuk membuat warnanya putih dan tahan lama, garam yang lebih baik adalah garam laut.

4.Makanan laut yang berkerang 
Kebanyakan makanan laut yang berkerang seperti kerang, ketam, kepah dan sebagainya mengandungi banyak kimia dan toksik yang boleh menggalakkan pembiakan kanser.

5.Kopi, teh, coklat 
Ketiga-tiga diet diatas mempunyai kandungan kafein yang tinggi. Kafein mengandungi kandungan asid yang tinggi. Teh hijau adalah alternatif terbaik untuk melawan kanser. Selain itu, amalan meminum air bersih yang ditapis adalah baik untuk menghindari racun atau bahan-bahan kimia didalam air daripada memasuki tubuh.

6.Makanan yang bercuka tinggi 
Elakkan daripada memakan makanan yang dijeruk seperti jeruk buah-buahan.
7.Makanan yang berminyak
Elakkan memakan makanan yang berminyak tinggi seperti makanan yang bergoreng. Utamakan makanan yang berkukus, atau makanan yang disediakan menggunakan ketuhar, (“baking”).

8.Hindari alkohol 
Minuman yang mengandungi kandungan alkohol yang tinggi, menyumbang kepada tahap asid yang tinggi didalam tubuh. Kerana itulah didalam Islam, kita dilarang sama sekali untuk meminum minuman yang mengandungi alkohol dan memabukkan.

9.Makanan yang mengandungi kandungan lemak yang tinggi 

Imunisasi badan wajiblah dijaga biarpun kita merasa diri kita sihat dan bebas dari sebarang penyakit.Ada kalanya walaupun kita merasa sihat, tapi kita tidak tahu apakah yang berlaku dalam tubuh badan sendiri.Mungkin segala penyakit itu masih belum terbongkar .Adalah lebih baik mencegah daripada merawat.Dan adalah lebih baik kita mengetahui penyakit kita dari peringkat  awal berbanding penyakit itu dapat dikesan selepas ianya semakin kronik.
Kini revolusi penjagaan kesihatan khas untuk anda, yang sihat, yang tak tahu dia ada penyakit atau yang sudah diserang penyakit iaitu tonik kesihatan VIVIX.Ramuan vivix adalah dari tumbuhan dari alami dan dijamin selamat dan berkesan.


Testimoni pengguna vivix untuk kanser telah terbukti dari pengguna-pengguna sendiri dan anda tak perlu risau kerana VIVIX adalah minuman kesihatan yang DIJAMIN selamat ,halal  dan telah diuji oleh pakar-pakar .Nak tahu KLIK SINI


Pentingnya pemakanan untuk menguatkan sistem imunisasi badan

1.Menurut laporan dari Annals of the New York Academy of Sciences 2011,beberapa kajian awal menunjukkan bahawa resveratrol mungkin mempunyai kesan anti-kanser.  
2.Dalam satu kajian 2008 pada kultur sel, resveratrol membantu menyekat perkembangan kanser payudara di peringkat awal.
 3.Diterbitkan dalam Penyelidikan Pencegahan Kanser, kajian itu mendapati bahawa resveratrol membantu menghalang estrogen dari bertindak balas dengan molekul DNA dan membentuk sebatian yang menandakan permulaan pembentukan sel kanser.
3.Menurut laporan yang diterbitkan pada 2007oleh  Biologi Kanser & Terapi. Penulis laporan itu mendapati bahawa resveratrol muncul untuk menjejaskan semua peringkat karsinogenesis (di mana sel-sel normal berubah menjadi sel-sel kanser).
4.Diterbitkan dalam jurnal Karsinogenesis, satu lagi kajian tahun 2008 menunjukkan bahawa resveratrol boleh membantu mencegah kanser prostat (mungkin disebabkan oleh kesannya terhadap hormon seks lelaki yang dipanggil androgen). Nabi Muhammad SAW bersabda "perut adalah tempat bermula pelbagai penyakit" (Hadis Riwayat Muslim).
Nabi Muhammad SAW bersungguh-sungguh menyeru prinsip "mencegah lebih baik daripada mengubati".

Pentingnya pemakanan untuk menguatkan sistem imunisasi badan

Nabi SAW bersabda "Seorang mukmin yang sihat itu lebih baik dan lebih dicintai oleh Allah daripada seorang mukmin yang lemah...." (Hadis Riwayat Muslim).
Kita sebagai seorang mukmin wajib menjaga kesihatan agar menjadi seorang yang sihat dengan mengamalkan pemakanan seimbang dan gaya hidup sihat.


Semestinya anda teruja dengan kelebihan vivix kan...Dah terbukti keberkesanannya sampai tak muat nak tulis testimoni..Nak try jom hubungi saya segera untuk harga DISKAUN SEHINGGA 20%


makanan kanser


Suhaila
010 8798077
ID:949183


No comments:

Post a Comment