Monday 20 November 2017

APAKAH KEPENTINGAN KALSIUM BUAT IBU BERPANTANG?

Ibu berpantang sangat memerlukan kalsium untuk dirinya sendiri dan juga untuk bayi. Kalsium perlu untuk membentuk gigi dan tulang yang sihat pada bayi yg disusukan.
Wanita berpantang memang tak banyak bergerak . Masa lebih banyak di atas katil. Bila tak banyak bergerak, ibu-ibu berisiko untuk mengalami pembentukan darah beku di sebabkan tidak banyak bergerak dan tidak aktif semasa 
berpantang.

Suplimen kalsium sangat penting untuk fungsi saraf serta mengelakkan kebas pada anggota kaki dan tangan ibu. Kalsium juga penting bagi mempercepatkan pengecutan otot rahim untuk kembali kesaiz asal. 

Wanita yang menyusukan anak memerlukan sebanyak 1,000mg hingga 1500mg kalsium dalam sehari.

SUMBER KALSIUM UNTUK IBU BERPANTANG.

Sumber kalsium paling baik adalah dari makanan. Berikut adalah sumber makanan yang mengandungi tinggi kalsium.

Seandainya kalsium harian tidak mencukupi, ibu berpantang boleh mengambil suplimen OSTEMATRIX untuk mencukupkan bekalan kalsium harian.

Bagaimana Ostematrix Dapat Membantu Membekalkan Kalsium Mencukupi Kepada Ibu Hamil dan Menyusu?

Ostematirix mengandungi Kalsium, Magnesium, Vitamin D dan mineral seperti Boron, Mangan, Tembaga dan Zinc bagi membina tulang yang kuat. Ostematix adalah berbeza daripada pil kalsium yang lain kerana ia adalah semulajadi. Anda perlu tahu bahawa kalsium yang tidak mudah hancur dalam masa yang singkat walaupun sudah sampai ke perut , bakal mengundang bahaya.  Pil kalsium yang tidak hancur boleh menyebabkan masalah batu dalam hempedu . 

Berbeza dengan ostematirix yang telah mematuhi piawaian klinikal dan hasil kajian bertahun-tahun membuktikan yang ostematirix sangat cepat hancur dan cepat diserap. Ia membekalkan keprluan kalsium harian 100% menurut piawaian US RDA.

Kepada ibu-ibu mengndung dan juga berpantang , anda perlu bijak memilih dengan mengamalkan yang semulajadi dan selamat iaitu ostematrix. Hanya dengan keperluan kalsium yang cukup, dapat mengelakkan diri anda daripada kekejangan, kebas kebas, masalah darah membeku dan seterusnya dapat mempercepatkan luka sembuh serta rahim lebih cepat mengecut.Terdapat 120 biji di dalam satu botol ostematirix. 


 ATAU Untuk dapatkan ostematirix anda juga boleh hubungi 

KakSu
no tel: 0108798077
email:suhailaabdul02@gmail.com
whatapp: www.wasap.my/60108798077

Your trusted shaklee distributor since 2013
ID:949183


No comments:

Post a Comment