Friday, 9 December 2016

PELUANG JANA INCOME 5 ANGKA BERSAMA SHAKLEE

Hai semua..akak nak bercerita hari ni pasal.students IPT..masa first day mendaftar sebagai graduan UKM..ramai akak jumpa dengan adik2 freshie..muka semua muda muda belia je..tak macam kami..muka mak mak sangattt..


So masa perkenalkan diri ramai la juga adik adik yg fresh graduate ..dan belum ada pengalaman kerja..bila tanya kenapa tak kerja lepas habis degree..jawapan yang sama dari diorang ialah..tunggu panggilan kerja..dah temuduga tapi tak.panggil panggil lagi..so dari duduk rumah lebih baik sambung belajar..

Lepas tu akak pun tanya lagi..korang sambung belajar siapa yang tanggung?

..biasala jawapan diorang ialah mak ayah tanggung atau pinjam dari PTPTN...umur dah 23 ..24 dan ada yang dah bertahun menganggur..

Nampak tak adik2 senario sekarang? Kerja pun susah nak dapat walaupun korang ada degree...so takan setiap bulan masih nak mak ayah tanggung lagi...sampai bila..??

Meh akak cadang peluang keemasan buat korang ...

Joka anda Pelajar IPTA & IPTS
PELUANG MENJANA INCOME BERSAMA SHAKLEE terbuka luas..

Akak  sedang mencari calon BUSINESS PARTNER.

Kriteria yg utk jadi Business Partner akak mudah ajer..

1. Yang betul2 memerlukan duit / suka duit
2. Yang sanggup belajar dan diajar
3. Yang berpikiran positif
4. Yang suka dan berani terima cabaran
5. Yang tidak mudah give up

Jika anda ada kriteria di atas, cepat2 wasap akak tau..

Jangan risau, Modal tak perlu besar tapi pulangan besar bergantung dgn usaha anda.

Anda hanya perlu ada smartphone..ada internet..wajibb..

Akak  akan ajar anda dari Zero hingga anda blh jadi Hero; yg penting anda sanggup belajar.

...Bisnes Shaklee bisness Ekslusif ....

Ramai  pelajar IPT sekarang sudah ambil langkah bijak mencari extra income😍
Anda bila lagi?

Semangat mereka sangat membara.
Mereka mampu menjana income 4 angka setiap bulan.

Kalau la akak yang anak 5..masih bekerja pun boleh jana income 4 ankga setiap bulan..kenapa tidak korang?

Anda juga blh menjadi seperti mereka yang dah berjaya... TRUST ME!

Bisness shaklee

Hubungi kak su tau

010 8798077

Leader of IWF

Together We Succeed!

7 SEBAB MENGAPA ANADA PERLU MULA BISNESS ONLINE

Kenapa kita kena mula berjinak-jinak menjalankan bisnes secara online bermula dari sekarang?

Sekarang ni ekonomi memang tak berapa nak baik..harga barang semuanya naik..takndak yang turun..hujan je dok turun..huhu..jadi ramai yg dok mengeluh tak cukup duit nak bayar itu ini..
.
Daripada dok mengeluh..lebih baik.cari jalan..ramai sangat yg pilih berniaga online..

Kenapa ye?

1- Bina base/foundation bisnes yg kukuh
Kalau nak buat bisnes kan kena modal..nak buka kedai pun kena bayar..nak sewa lagi..jadi kalau nak mula bisness elok la cuba dulu secara online..bila dah kukuh ilmu dan selok belok bisness baru boleh pikir nak bukak kedai kuttt..

2. lebih awal start lebih cerah peluang nak berjaya berbanding tunggu semua perfect.
Kalau nak tunggu perfect baru nak mula..maka hampeh la..memang takan mula la jawabnya..jadi..dah mula baru tau apa yg kita tahu dan apa yg kita kena belajar..lagi awal mula lagi la banyak pengalaman..

3. potensi bisnes online sangat besar

Rasanya semua org ada telefon pintar kott..sekarang ni anak2 remaja pun pandai beli online tau..jadi pasaran online ni sangat luas..lagipun jimat masa dan tenaga org nak keluar shopping..beli online senang..

4. Ikut peredaran zaman,  jimat kos sewa kedai, pekerja

Of kos la jimat duit dr nak sewa kedai or beli kedai..asalkan ada satu sudut kat rumah letak stok dan sudut nak ambil gambar..jimat tu..tak payah nak ambil pekerja nak bayar gaji banyk2 tunggu kedai.. 

5. Masa lebih fleksible
Suka hati je bila nak buka kedai..pendek kata..24 jam kedainonline buka expecially blog..boleh google 24 jam..sambil tidur pun boleh dapat order

6. Pasaran lebih luas
Kalau buka kedai..agak2 org yg kawasan tu je dtg beli..kat negeri lain tak dtg la..apa lagi kalau dr luar negara..memang tak la kut..kalau online..satu dunia boleh akses..kan bagus tu..

7. Potensi lebih cerah
Bijak mengurus bisness online berpotensi kekal lama..contohnya blog ..sekali ia di tulis dan dikongsi..maka sampai bila2 boleh diaksess dan peluang membeli tetap ada..

8. Nak capai financial freedom.
Ramai gila yg buat bisness online lebih kaya dr bisness biasa..tengok saja Irfan Khairi.neelofa..dan eamai lagi...muda2 dah jadi jutawan kan..so..apa tunggu lagi..takan nak makan gaji sampai tua..dan lagi teruk yg menganggur kat rumah tu....ngeh..ngeh..ngeh..


Bisnes tudung neelofa

#shakleewarrior #shakleeeffect #tsunamishaklee #gmftsunami 
#shakleeukmbangi

Wednesday, 7 December 2016

DUIT BONUS SHAKLEE BUAT SIMPANAN UNTUK ANAK BELAJAR

Rindu tunggu anak ibu balik ..dah lama tak jumpa..dengar suara jek..hihi..
.
Ini anak sulung kak su..umur dia 18 tahun..sekarang belajar kat Kolej di Kelantan..jauh dr Melaka.
.
Sekejap je masa berlalu..dah masuk belajar kolej..biasa la kan..kalau dah belajar kolej ke..belajar kat u ke..kos belajar mami and dady kena la tanggung..
.
Syukur alhamdulillah..walaupun tiap2 bulan ibu dapat gaji..tapi bonus shakli banyak sangat membantu..ni la masanya nak tolong suami..duit bonus tiap2 bulan memang ada khas utk anak2 belajar..hantarla kemana kelas tusyen ke..tahfiz ke..pakai duit bonus je..
.
Sekarang kos kan semuanya dah mahal..jadi tak da la rasa beban sangat nak keluarkan belanja anak2 belajar..belanja makan..bagi apa yg dorang suka.
.
Korang pun boleh juga..buat part time ke..full time ke..ok jer..yang penting kita jgn asyik mengeluh..tapi carilah jalan utk tambah pendapatan sampingan..
.
Kalau ada banyak sangat masa depan tv atau fb..tu maknanya anda ada banyakkk masa utk buat benda yg lebih bermanafaat..

Duit bonus shaklee

.
Kak su
010.879.8077

#shakleewarrior
#tsunamishaklee
#GMFtsunami
#gmfbot

Hai kawan2..
Korang dah follow dan like ke semua yang akak ada ni..?

Blog kesayangan akak ni baru je terhasil 3 tahun lepas..baru aktif menulis 2 tahun jek..blog ni berkongsi kisah peribadi dan juga kisah dunia pendidikan...dan tak lupa dunia kesihatan..jom follow
www.akukaksu.blogspot.com
Instagram


Page


Page..cute&beauty.com pun ada..perkongsian kesihatan juga disini..
Jom like sikit..πŸ˜„.

Facebook..memang korang dah follow kan..hihi..

Instagram..pun ada..namanya suhailacute21..
Apa tunggu lagi..jom la follow rapat rapat..πŸ˜„πŸ˜„

#shakleewarrior
#tsunamishaklee
#gmftsunami
#landmarkstudy
#liveamazing

BEKAS LETAK VITAMIN UNTUK TRAVEL

Hari ni nak gerak lagi ke UKM..seminggu 2 atau kali berulang alik..tapi disebabkan esok dan jumaat ada kelas..jadi kena la tidur kat UKM..
.
Kalau mula mula dulu sewa hotel bajet kat Bangi untuk 1 ke 2 malam..share 2 orang sebilik..harga hotel ok la ..tak mahal sangat..dalam 1 malam rm 83 .
.
Selalunya bila travel memang malas nak bawa botol2 vitamin..disebabkan besar botol botol tu contohnya macam esp..vitamin c..omega..makanya last last tak bawa langsung..
.
Jadinya bila kat sana dah terskip makan vitamin..tu la pasal..yg tak bestnya..
.
Sekarang ni rasa exited pulak tengok bekas ni..cantik..comel..boleh isi ESP sekali..
.
Jadi setiap lapisan ni cukup untuk vitamin kak su seharian..
.
Jadinya bubuh khas untuk 2 hari makan..dan selebihnya nanti nak sedekah kat kawan kawan makan sama..hihi..best kan jadi kawan akak..dapat makan vitamin free..πŸ˜„πŸ˜„πŸ˜„.
.
Korang nak ke bekas vitamin ni juga ke?
Mesti nak kannnn..
.
Senang je..korang boleh buat belian dengan 150uv..dapat la beli bekas ni murah..rm 13.80 aje..
.
Bila tengok bekas cantik macam ni..kak su rasa terlebih exited pulak nak makan vitamin vitamin tu..hihi..
.
Kalau korang nak kena cepat tau..hanya bulan disember ajer promosinya..lepas tu ..selagi stok masih ada..kalau tak da..kim salam nak dapat..berebut orang tunggu..😒

Whasap kak su cepat tau
0108798077
Bekas letak vitamin

Sunday, 4 December 2016

HUJAN MEMUDARATKAN ATAU HIKMAH?


"ani.........angkat kain hujan......,jemuran dah turun............"(petikan filem pendekar bujang lapok)



Sekarang nie musim hujan, ada yang mengeluh, ada yang gembira, ada yang berduka, dan ada yang tengah tidur....hehe

Sebaiknya kita tak perlu mengeluh dengan hujan…
hujan ni ada macam-macam hikmah.Ada kata hujan rahmat..
telah dinyatakan dalam alQuran tentang hujan..

"......dan DIA menurunkan air HUJAN dari langit,lalu DIA menghasilkan dengan HUJAN itu buah-buahan sebagai rezki kamu...." al-Baqarah 22

"....dan ALLAH menurunkan kepadamu HUJAN dari langit untuk menyucikan kamu dengan hujan itu..." al-Anfal 11


" Dan KAMI turunkan kepada mereka hujan ( batu ), maka perhatikanlah bagaimana kesudahan bagi orang-orang yang berdosa" al-A'raf 84



Walaupun hujan ni penuh rahmat, tapi hujan akanbertukar jadi bala apabila kesan dari tangan -tangan manusia..



Kalau zaman dulu main hujan ni dah satu kebiasaan dikampung-kampung..masa ni la nak sejukkan badan..mandi free..sejukkkk..

Tapi sekarang…

Jangan dok gatai nak mandi hujan..sebab kandungan hujan berbeza di setiap tempat..kalau di kawasan industry tak sama kandungan air hujan dengan kawasan kampong yang tidak tercemar.


Air hujan sekarang penuh degan hujan asid..sebabnya air hujan telah bertindakbalas dengan apa saja bahan kinia dalam udara…so hati hati dengan hujan ye dek non…


Kalau dah kena hujan dan demam, cepat cepat la telan vitamin c dan nutriferon

hikmah hujan

Wednesday, 30 November 2016

10 KESAN SAMPINGAN SUNTIKAN DEPO-PROVERA YANG ANDA BELUM TAHU

Pernah dengar tak suntikan depo prevera? Kebiasaannya ibu-ibu panggil suntikan depo jer. Suntikan sepo ni sangat popular dikalangan wanita yang perancang kemahilan. Suntikan ni biasanya diambil dalam tempoh 3 bulan sekali. Dalam entry yang lepas akak dah kongsikan siapa yang tidak boleh mengambil suntikan depo. Boleh klik sini.

Hari ni akak nak kongsikan pula kesan sampingan suntikan depo ni. Memang tak dinafikan, ramai juga yang ambil suntikan ni pernah mengadu dan berkongsi pengalaman kesan selepas pengambilan depo. Ada yang sama dan ada yang tak sama. Bergantung pada individu. Ada sebahagian yang tak ada apa-apa masalah dengan suntikan depo ni..tapi majoriti akan menceritakan kesan yang lebih kurang sama..akak cuma nak berkongsi pengalaman saja. Kalau korang nak maklumat lebih tepat tentang suntikan ni..lebih baik pergi jumpa doktor anda .

Masa lahirkan anak yang ke lima, doktor sarankan akak ambil IUCD. Jadi akak pun setuju memandangkan akak nii dah lama sangat dah makan PIL PERANCANG. Bermula dari anak sulung sampai la anak ke 4. Jadi doktor sarankan IUCD memandangkan akak ada sejarah kanser payudara dari arwah mak. Jadi akak pun gunakan IUCD. Selepas 3 tahun, mesti kena keluarkan. Dah keluarkan , nak pasang yang baru ada masalah pulak..tak dapatk masukkan semula IUCD tu. kata doktor peranakan akak senget pulak..huhu

Puas dah doktor cuba , tapi tak berjaya. Apa lagi akak pun tak nak dah pasangkan semula. Jadi untuk merancang kehamilan lagi..terpaksa kak mencuba pula suntikan DEPO walaupun tahu yang suntikan DEPO ni adalah hormon juga.

Selepas ambil suntikan sepo , period memang tak datang. Hampir setahun tak datang. Badan ni rasa tak selesa dan sakit sana sini. Berat badan naik dari hari kesehari wlaupun makan tak banyak pun.Yang paling tak tahan, muka naik jerawat dengan meriahnya. Dair satu naik dua dan akhirnya tak terkiran banyaknya. Kulit mula kusam dan jerawat tak berhenti naik. Sampai satu masa naik fedup tengok kulit muka sendiri.Dah la tembam semacam, kulit pulak bermasalah.



Satu lagi kesan sampingan ialah, naluri untuk bersama, pendek kata nafsu bersama suami langsung tertutup. memang betul la sangat nak merancang kan..hihihi..So dah tak tahan dengan kesan suntikan depo yang membebankankepala otak, akak decide nak stop. Bila stop dan ambil suplimen, ternyata semua kesan sampinga tu makin hilang. Dan sampai hari ni akak dah tak nak lagi suntik. Cukup la 3 kali suntikan.

Bila akak goole , rupa-rupanya kesan yang akak alami tu memang adalah salah satu dari kesan sampingan suntikan depo.Jom baca ni


10 KEDAN SAMPINGAN SUNTIKAN DEPO


1. Kitaran haid tidak menentu
2. Mengalami sakit kepala
3.  Rasa berdebar-debar
4. Pening(berpusing)
5. Jerawat
6. Perubahan selera amkan , sama dada rasa cepat lapar dan ada yang lambat lapar
7. Penambahan berat badan
9. Keguguran rambut
10. Kereputan pada tulang


kesan suntikan depo

Ha..nampak tak ..semua kesan tu akak dapat rasa. Tapi paling tak tahan kesan nombor 5 dengan nombor 6

Nampak tak ketembaman pipi akak?masa ni memang tengah kronik effect depo.semua baju tak muat sampai kena pergi buka besaekan..hihi..sekarang dah normal..alhamdulillah

Nak tahu apa akak anak 5 ni makan sampai dapat kembali ke keadaan normal ? Jom baca ni.

Monday, 28 November 2016

VITAMIN SEMULAJADI UNTUK PELAJAR IPT

Nak mula buat tugasan....ada kawan tanya..
Vitamin untuk students

"Kak su.. Walaupun kak su dah 40 an..sempat lagi kak su belajar..bertenaga je..kulit pun tak da masalah..kak su makan set shaklee yang mana?"

Meh nak cerita..akak ni sekarang dah tukar feveret vitamin..kalau dua bulan lepas akak malas nak telan vitamin lain..asyik telan vivix je..
.
Semenjak dah mula travel seminggu 3 kali ke Bangi ni..akak tambah lagi macam macam vitamin..
.
Memang kena dik..tidur tak tentu masa..nak pikir banyak dok buat tugasan..kulit makin lama pun dok kedut jek kan..tenaga lagi penting..sebab tidur lewat malam..
.

Jadinya sekarang ada 7 vitamin  feveret akak yang wajib akak untuk terus bertenaga masa belajar

1.Esp

Minum pagi pagi sebelum mengadap kerja..tak rasa lapar langsung..dan perut tak kenyang sangat..jadi elak mengantuk ..esp pun jaga kulit juga..

2.B compleks

wajib wajib wajib..tak boleh miss..pasal apa? Akak ni selalu stress dik..lecterur akak semua advance..hari ni cakap minggu depan antar proposal 70 ms bab 1 bab 2 dan bab 3 siap instrumen..

3.vitamin c

Banyak pikir..muka kedut..banyak jerawat naik..tak nak la aku habis belajar umur 43 tahun dah macam orang umur 50 tahun..oh tidakkkk.

4.cinch tea.

Nak berjaga malam ..nak keep cool..bertenaga sampai tengah malam..wajib telan cinch tea..kalau tak laptop akak yang tengok akak tido..hihi

5.vivix

sebelum tidur..sesudu vivix..untuk sel sel dalaman akak..tak nak la sakit akibat stress..biar vivix gantikan sel sel DNA akk yg rosak dengan yang baru.

Itulah dia kegemaran set vitamin akak sekarang..semua ni bukan jadi keperluan lagi tapi dah jadi wajib buat akak sekarang..

Korang doakan akak sihat tau..

#shakleewarrior
#tsunamishaklee
#landmarkstudy
#gmfbackontrack
#gmftsunami