Monday, 27 March 2017

CARA MENGURANGKAN RISIKO NYANYUK PADA ORANG DEWASA

SAYANG IBU HINGGA HUJUNG NYAWA

Terkenang beberapa tahun dulu, masa tu abah masih ada, mak mertua (kami panggil tok) abah tinggal sekali dirumah kampung dan dijaga oleh mak tiri akak. sepanjang hujung usia tok.
Mak jaga tok macam jaga baby, makan bersuap, mandi dalam bilik air sambil main main air dengan tok. Sambil mandikan tok mak akan nyanyi nyayi macam nyanyikan kat baby. Lepas mandi mak akan sikatkan rambut tuk, bubuh bedakkat badan dan muka sambil peluk cium tok. Mak sangat sabar melayan kerenah tok. Tok boleh berjalan dan sangat kuat lagi macam kita orang muda cuma tok dah tak ingat lagi apa yang dia bua, tak ingat nama anak-anak dan tak kenal pun anak dia siapa nama.
Sehinggalah semakin hari semakin tok lemah dan tidak boleh berjalan . Tapi mak setia menjaga tok sehinggalah ke akhir hayat tok. Sayu dan sedih tengok apa yang mak buat kat tok. Memang mak seorang yang penyabar . Ternyata penyakit alzeimer tuk berakhir sehingga ke akhir hayatnya.
Begitulah kisah hidup seorang ibu yang mengalami alzeimer.
alzeimer


Alzeimer ni berlaku apabila otak kita mengecut disamping dipenuhi dengan PLAK AMLOID yang berbelit belit.  Kemusnahan sel-sel saraf menyebabkan NEUROTRANSMITTER  yang berfungsi menyampaikan mesej dari satu neuron ke neuron lain terjejas. Alzeimer juga adalah disebabkan oleh gangguan fungsi metokondria . Metokondria adalah "kilang tenaga" sel sel badan .
Fungsi mitokondria adalah sebagai kilang tenaga untuk menghasilkan ATP .Semasa kita muda mitokondria menghasilkan ATP( adenisina trifosfat iaitu bekalan tenaga biologi yang mengawal kegiatan badan) yang cukup untuk kita kekal aktif. Tapi bila usia kita meningkat , bentuk dan struktur mitakondria menjadi keras dan kurang menghasilkan tenaga.

Kalau korang nak tahu , semasa metakondria menghasilkan tenaga, ia juga membebaskan RADIKAL BENAS merbaya yang harus dihapuskan. RADIKAL BEBAS boleh mengakibatkan kerosakan yang DAHSYAT kepada metakondria termasuk membran dan DNAnya.
 Sebab tu kita perlu menjaga metakondria ini supaya kita tidak mengalami ALZEIMER tak kira kita masih muda atau tua.
CARA UBATI ALZEIMER


 Terdapat satu kajian yang memberi tumpuan kepada mekanisme molekul yang memberikan kesan perlindungan mitokondria resveratrol, yang boleh dieksploitasi bagi pencegahan atau amelioration penyakit yang berkaitan dengan penuaan. zaman sekarang penuaan bukan sahaja pada orang tua, namun orang muda pun sudah ada tanda penuaan.

Bagaimana Resveratrol di dalam VIVIX  Dapat Membantu Melindungi Mitokondria Untuk

1. Tingkatkan Tenaga Sel
2. Kelebihan Resveratrol yang sangat bagus adalah:
3. Meningkatkan biogenesis mitokondria
4. Meningkatkan fungsi sel
5. Mengurangkan pengeluaran radikal bebas
6. Mengurangkan simpanan lemak
7. Meningkatkan jisim otot tanpa lemak
8. Melambatkan kemerosotan yang berkaitan dengan usia.

Jika kawan-kawan diluar sana yang mengalami awal simpton alzeimer, elokla kalau mencuba untuk berikan pada mereka diperingkat awal. Kita hanya mampu berdoa dan berusaha.. Selebihnya kita bertawakkal pada Allah s.w.t.


Nak  kenali vivix dengan lebih dekat? KLIK SINI

Saturday, 25 March 2017

TAK JADI OPERATE DARAH BEKU OTAK ISTERI KERANA JUMPA PENAWAR

Ini adalah kisah benar pengakuan dari seorang suami yang sangat sayangkan isterinya. Isterinya menderita strok yang menyebabkan darah membeku di otak. Ikuti kisah beliau yang sangat bersyukur apabila isterinya tak perlu menjalani pembedahan lagi.


ubat alzeimer



TAK JADI OPERATE KEPALA SLPS 14 HARI MINUM TONIK PURPLE

Berdoa sambil berusaha. Semua penyakit ada ubatnya .aku try satu produk ni .memang berkesan. Vivix..tadi doktor pakar kata bini aku dah tak payah operate kepala sebab darah beku dia tak merebak dan stabil. Ni bukan pasal produk nak jual produk atau apalah..tapi pasal guna benda ni memang tekanan darah bini aku stabil dan banyak perubahan  . Sambil berdoa dan mengurut ubat nie gak antara faktor dia tambah sihat. Tq pada kawan yang rekemen hari tu.

Walaupun tak pulih sepenuhnya tapi berita ni antara berita yang menggembirakan aku sebagai seorang suami. Suami mana tak sayang isteri. Duit boleh cari bang.nanti ada perubahan lagi aku update kat sini. Ni testimoni pada diri isteri aku sendiri. Apapun jangan anggap produk ni yang menyembuhkan ..semua atas kuasa Allah. Terima kasih kepada semua kawan yang datang melawat dan mendoakan isteri aku. Jasamu hanya Allah saja yang dapat balas. Kepada yang  ada kolestrol atau darah tinggi boleh menuba...
Ubat strok

Anda ingin mencuba vivix? Disamping berkongsi kebaikan vivix kepada semua saya juga adalah pengguna vivix sejak 4 tahun yang lalu sehingga kini.Untuk keterangan lanjut boleh hubungi saya

Kak su
0108798077


Friday, 24 March 2017

CARA KURANGKAN MIGRAIN DENGAN MUDAH

(SAKIT KEPALA MELAMPAU BERKURANGAN SELEPAS AMALKAN SET MIGRAIN SHAKLEE )

Assalamualaikum W.B.T

Nama saya Mizan Adlia binti Mohd Shoib, berasal dari Selangor dan berusia 36 tahun. Saya merupakan seorang guru di salah sebuah sekolah di Labuan. Masalah migrain saya memang bermula semasa saya belajar lagi. Akan tetapi tidaklah sekerap mana.
.

Setiap kali diserang migrain saya hanya makan 1-2 biji panadol sahaja untuk melegakan rasa sakit kepala. Saya juga tidak pernah merujuk kepada doktor berkaitan masalah migrain memandangkan setiap kali diserang sakit kepala, saya sedaya upaya menahan rasa sakit tersebut dan juga hanya bergantung kepada ubat tahan sakit.
.

Lama kelamaan saya dapati migrain saya semakin kerap menyerang. Saya tidak boleh terlalu sejuk, tidak boleh terlalu panas, keadaan yang terlalu bising juga akan menyebabkan
migrain saya menyerang. Apatah lagi ketika lapar.
.

Keadaan semakin teruk apabila saya memasuki alam pekerjaan. Saya akan mengalami migrain sehingga berhari-hari walaupun 4-
5 biji panadol saya telan (2 biji sekali ambil dan kebiasaannya dalam tempoh 1 hari). Kadangkala sudah mengambil ubat tahan sakit, migrain saya tetap tidak hilang.
.

Menarik-narik rambut, tidur dalam gelap, tidur dengan air mata, muntah memang itulah situasi biasa yang akan dialami ketika diserang migrain apabila saya merujuk masalah saya kepada doktor, doktor memberikan saya ubat migrain yang dikenali sebagai Caffox dan juga ubat tahan sakit iaitu Ponstan. Saya perlu makan kedua-dua jenis ubat ini kerana jika makan salah satu, migrain saya tidak akan pulih.
.

Menurut doktor yang merawat saya perlukan Caffox kerana Caffox akan melancarkan aliran dari ke otak manakala Ponstan sebagai ubat tahan sakit. Tetapi akibat pengambilan Ponstan, saya di serang gastrik yang melampau. Saya perlu makan makanan berat
secukupnya sebelum dan selepas saya mengambil Ponstan.
.

Setiap kali saya mengambil Caffox di klinik, saya perlu melalui ujian kehamilan terlebih dahulu kerana menurut doktor
wanita hamil tidak boleh mengambil Caffox.Saya berbincang dengan doktor yang merawat saya supaya dos untuk ubat tahan sakit dikurangkan agar saya tidak terseksa dengan gastrik pula. .
.

Doktor memberikan saya Paracetamol dos lebih rendah dari Ponstan. Akan tetapi lain pula jadinya. Dos yang diberi
langsung tidak membantu mengurangkan sakit, akibatnya saya dengan sendirinya menambah dos supaya dapat meredakan migrain.
.

Pada tahun 2013 saya mula mencuba Set Migrain Shaklee iaitu Ostematrix dan B Complex. Dua minggu pertama, migrain saya bukan bertambah baik, malah bertambah teruk sakitnya.
Sehinggakan terdetik difikiran untuk berhenti sahaja dari mengambilkan Set Migrain ni.
.

Pada saya seolah-olah set ini langsung tidak memberi kesan, malah membuatkan migrain saya semakin teruk. Tetapi saya kuatkan hati untuk teruskan set migrain Shaklee dan berazam
untuk menghabiskan sekurang-kurangnya set yang pertama ini.
.

Setelah beberapa minggu barulah saya rasa perubahan positif set migrain ini. Dalam tempoh tersebut saya tidak diserang migrain walaupun sekali. Kemudian saya teruskan set sehingga
4 bulan (kandungan B Complex untuk 4 bulan) dan Alhamdullah migrain saya semakin berkurangan. Sekarang migrain hanya akan menyerang pada waktu-waktu tertentu sahaja contohnya beberapa hari sebelum period sahaja.
.

Kini saya boleh melakukan apa sahaja tugas tanpa risaukan faktor-faktor yang berkemungkinan akan menyebabkan migrain saya kembali. Sehingga kini saya masih mengamalkan Ostematrix setiap malam. Selain menyembuhkan migrain, Ostematrix juga
membantu mengurangkan masalah kekejangan kaki saya (simpul biawak) akibat kekurangan magnesium.
.

Pada mereka yang mengalami masalah seperti saya, suka saya cadangkan agar mencuba Set Migrain Shaklee yang sangat hebat. Formula dari bahan semulajadi membuatkan saya amat yakin dengan Shaklee kerana dengan Shaklee saya mampu lebih cergas dan bebas melakukan tugas. Itulah Shaklee Effect saya!!

Ubat migrain

Friday, 17 March 2017

TIPS BAGAIMANA WANITA TUA MENEGANGKAN KULIT WAJAH

Tak kira lelaki atau perempuan, mesti nak kelihatan handsome dan jelita. So macam-macam cara di buat untuk memastikan kulit putih melepak dan licin tanpa sebarang parut , bintik jeragat dan kesan parut. Tapi kebanyakan produk dipasaran hanya menumpukan kepada kulit putih dan cerah. Kadang -kadang pakai seminggu je terus putih. Ada juga yang sapu je terus putih.

Produk penglupasan memang akan buat kulit kita putih. Lapisan epidermis kita akan dibuang, jadi sebab tu lah nampak licin dan cerah. tapi bahaya tau. Kulit kita tak dapat perlindungan dari sinaran uv. Kalau biarkan lama-lama nanti , jeragat akan naik lebih banyak dan kulit akan jadi merah macam udang kena bakar dan lebih teruk lagi boleh akibatkan kanser kulit.

petua kulit tegang
                                                 Beza kulit tegang dan kulit kendur

Lagipun produk pencerahan ni hanya untuk lapisan luar je sedangkan kulit kendur dan kedut ni sebernarnya berpunca  dari dalam. Bila kolegen dalam badan semakin kurang, kesan penegangan akan ketara dan kedutan tu akan bermula dari lekukan senyum seperti sekitar bibir, bawah mata, dahi dan tempat kita tersenyum. Kita tengok muka orang tua, pipi akan semakin jatuh . Yang lagi tak best bila umur baru 30 an , muka berkedut dan kendur maca morang dah 50an. Of course tak nak tua sebelum waktunya

Di sini saya ada satu petua untuk tegangkan kulit muka. Tak kira anda masih muda atau tua ia sesuai untuk semua. Seperti biasa, perkara asasnya ialah kelembapan kulit. Untuk menegangkan kulit muka, anda perlu pastikan kelembapan kulit muka sentiasa dijaga.

Langkah melembapkan kulit muka:

1. Ambil sebiji mentimun dan dibuang kulitnya.
2. Potong halus-halus dan ramas hingga berair.
3. Sapukan air mentimun tersebut pada muka. Biarkan selama 20 minit.
4. Selepas 20 minit, cuci muka dengan air bersih.
5. Keringkan muka dengan tuala lembut.
6. Amalkannya tiga kali dalam seminggu.

petua kulit tegang

Nak kasi muka lebih tegang meletop-letop , jom cuba apa yang mereka berdua ni dah cuba. Konfim puas hati.

Saturday, 11 March 2017

CARA KECILKAN LIANG PORI KULIT WAJAH SECARA SEMULAJADI

[KINI KULIT SAYA TIDAK SUNBURN LAGI. MALAH LIANG PORI SAYA JUGA MENGECIL]

Assalamualaikum W.B.T dan salam sejahtera. Nama saya Irdayati binti Abdul Air. Saya berusia 36 tahun (2017). Saya merupakan seorang bekas konsultant perancang bandar dan desa.

Kerjaya saya memerlukan saya kerap pergi outstation; sama ada untuk menghadiri mesyuarat ataupun melawat tapak projek. Ada kalanya sehingga berhari-hari saya perlu melakukan pemeriksaan tapak. Apabila berada di tapak projek, kebiasaannya saya akan terdedah kepada cahaya matahari secara langsung. Tidak kiralah sama ada sewaktu dalam perjalanan mahupun sewaktu membuat survey di tapak projek. Sehinggakan kulit saya menjadi berminyak, timbul blackheads dan whiteheads serta kusam akibat sunburn. Paling sedih apabila saya buka tudung, garis belak seperti ‘sempadan’ amat jelas ketara di bahagian pipi & pelipis saya. Macam nak nangis rasanya bila tengok.
Cara kecilkan liang pori

Saya jenis yang sangat memilih dalam produk skincare. Takut sangat nak cuba sembarangan; takut ada bahan berbahaya di dalamnya. Sebelum berkenalan dengan Nutriwhite Shaklee, saya pernah mencuba satu jenama yang dijual di kedai butik khas untuk kecantikan dan wangian yang berasaskan bahan semulajadi. Katanya, produk skincare mereka mampu mengurangkan sunburn dan mengurangkan masalah kulit berminyak saya. Ternyata tidak! Malah, kulit saya jadi semakin berminyak sehingga kelihatan berkilat seperti cermin terutamanya di waktu pagi sewaktu bangun dari tidur.

Setelah setahun saya mengamalkan ESP dalam rutin harian saya (untuk penyusuan bayi), saya perasan yang kulit saya menjadi lebih cerah sekata dan gebu. Pada waktu itu, terbuka pintu hati saya untuk mencuba produk Nutriwhite yg dikatakan direka khas untuk kulit orang Asia. Saya bermula dengan Gentle Deep Foaming Cleanser. Kemudian, setiap bulan saya beli satu-persatu pula Spot Whitening Treatment, Ultimate Protection Whitening Lotion, Soothing Radiance Whitening Softener, Gentle Action Makeup Remover; dan yang terkini saya beli Overnight Renewal Whitening Cream.

Seriusnya, saya sangat-sangat berpuas hati. Kulit saya yang dulu mudah sunburn tetapi lambat untuk pulih kembali, kini dah tak mudah sunburn lagi! Dah takde dah garis belak di pipi dan pelipis saya. Malah, Makeup Remover telah berjaya membebaskan liang pori saya dari tersumbat oleh blackheads dan whiteheads! Untuk kesan yang lebih mantap, saya tambah pula ambil Shaklee Collagen Powder yang berjaya menjadikan liang pori saya mengecil!

Terima kasih Nutriwhite Shaklee kerana telah menjadi ASBAB TERBAIK untuk saya mendapat kulit yang diidamkan. Sampai orang gelarkan saya ‘Kakak Cantik’! Awww!

Nak set yang puan irda ni gunakan?

Whatsap akak ye
Kak su 0108798077

Sunday, 26 February 2017

TONIK ANTI PENUAAN PILIHAN ARTIS DAN WANITA MALAYSIA

Kalau sebut tentang cantik dan awet muda , mesti semua orang nak betul tak? Bila usia semakin bertambah kesan penuaan pada wajah kian terserlah . Tetapi ada juga dikalangan kita yang kelihatan lebih tua dari usianya. Kenapa?

Sebanding usia, sel sel juga akan mengalami penuaan, akibat daripada pemakanan yang tidak seimbang, stres, pencemaran dan berbagai faktor lain.

cara nak kekal awet muda
 Cuba teka yang mana adik yang mana kakak?

"Orang selalu ingat yang adik (tudung biru ) adalah kakak.Padahal dia pun cantik juga . Kakak (tudung peach) lebih tua  9 tahun dari adiknya. Kakak sudah 4 tahun consume vivix tau"


Kini terdapat inovasi sains yang membantu kita supaya tidak tua sebelum waktunya. Kandungan di dalamnya yang mampu memanjangkan telemores.

Apa itu telomeres?

Telomere merupakan unit kecil DNA yang terletak dikedua-dua hujung DNA.
Telomere adalah bahagian paling hujung kromosom manusia.
Telomere mengandungi KOD usia manusia berdasarkan tahap usia sel kita.
Telomere berfungsi melindungi DNA daripada rosak.

Apakah kesan apabila telomere memendek?

Semasa lahir, telomere kita panjang. Namun, telomere ini akan memendek dan semakin pendek dengan pertambahan usia.Kajian sains mendapati apabila telomere pendek munculnya pelbagai penyakit seperti kanser, strok, penyakit kardiovaskular, obesiti, osteoporosis dan diabetes.
Kemungkinan penyakit itu menyebabkan saiz telomere menjadi pendek.

Landmark Study II yang dijalankan oleh Shaklee membuktikan pengambilan supplemen yang konsisten seperti Vivix setiap hari selama 5 tahun dapat mengurangkan kadar pemendekan telomere sebanyak 40% ! Vivix membantu menghalang telomere dengan cepat, melambatkan proses penuaan serta membantu mencegah kanser.

Resveratrol yang terdapat didalam Vivix membantu memperlahankan proses penuaan dan merencatkan sel-sel yang tidak baik didalam tubuh manusia.Pengambilan Vivix untuk jangka masa yang panjang membantu kita untuk hidup lebih sihat dan nampak muda sebelum waktu.

Kenapa kita mest AWET MUDA?

Awet muda tak semestinya sentiasa muda macam budak remaja..muda ni maksudnya sel2 kita sihat menyebabkan badan sihat ..ceria dan aktif.Bila sel rosak maka satu badan akan merana ,sebab tu la nampak tua sebelum waktunya..

 Telomere akan kekal panjang dan mampu melindungi sel DNA daripada rosak dan mati.
Jadinya kita perlukan  Vivix supaya kita boleh melalui penuaan sihat yang sesuai dengan umur sebenar kita dan mencegah risiko penyakit berbahaya.

Landmark Study II yang dijalankan oleh Shaklee membuktikan pengambilan supplemen yang konsisten seperti Vivix setiap hari selama 5 tahun dapat mengurangkan kadar pemendekan telomere sebanyak 40% !wow wow wow

cara nak kekal awet muda
 Profesor  Emiritus Elizabeth H.Balckburn mengetuai LANDMARK STUDY 11 VIVIX


Nak sihat tapi dapat cantik dan awet muda..kan best tu.
Mencegah kan lebih baik dari merawat.

Jom dapatkan vivix anda sekarang.

Beli saja dari sini. KLIK HERE

Atau hubungi
Kak su
0108798077
Your beauty and health consultant

Thursday, 23 February 2017

CARA HILANGKAN LETIH LESU WALAUPUN SIBUK SEHARIAN

HILANG RASA LETIH LESU

Hari ni hari pertama semester ke dua sesi 2017 buat kami students2 veteren aka #makmakcampus memulakan sesi pembelajaran.
.
Disebabkan kelas seminggu 3 kali, jadi memang tak duduk asrama la. Berulang setiap kali kelas. Tapi kalau ada kerja2 kumpulan atau study group memang akak akan tinggal di ukm atau sewa hotel bajet..
.
So dari Melaka ke Bangi ambil masa 1 jam 15 minit ( kalau tak da jem atau gangguan) .kelas mula jam 3 petang sampai 6 petang lepas tu drive semula balik ke Melaka.
.
So dari pagi lagi dah kena siapkan segala keperluan family..masak nasi dan lauk. Kemas rumah dan mcm2 lagi..Sebab balik nanti sure letih kan.
.
Untuk elakkan letih melampau akak memang amalkan ESP + VIVIX + KOLEGEN setiap hari sebelum sarapan...bagi tenaga + jaga  kulit sekali jalan. Alhamdulillah..setakat ni tak la letih gila gila sangat sepanjang hari. Lagi satu yang wajib akak minum ialah CINCH TEA..
.
Umur 40an macam akak ni memang perlukan lebih tenaga . Almaklumla usia semakin senja. Jadinya kena la jaga.Kalau la akak tak minum semua tu memang akak pun tak berani nak sambung belajar...memang tak mampu la jawbnya...mana nak study..mana nak urus family mana nak bisness...tapi bila ada bantuan vitmain2 ni..alhamdulillah..lega..tak la stress dan letih melampau..
Suplimen untuk elak letih

Ok..jom masak asam pedas ikan siakap..hihi..
.

Your beauty consultant
Kaksu

Wednesday, 22 February 2017

CARA BISNESS ONLINE

JANGAN BACA KALAU ANDA TAK MINAT BISNES
Alhamdulillah sehingga 19 jan 2017 semalam bila semak sales group IWF dah mencecah 19k ++ .Makin laju je masing masing order sebab risaukan barang tak sampai minggu depan.Almaklumla kan nak sambut CNY kang melopong vitamin dah habis stok
Macamna akak buat sales semua ni?


bisnes online

Semua ni akak buat hanya part time saja.Akak ada beberapa orang SHARE PARTNER yang buat sama2 bisness ni. Dalam bisness ni tak boleh gerak sorang sorang.Makin ramai share partner makin tinggi sales dan makin besar bonus yang company bayar..

Saya adalah LEADER dlm kumpulan kami..bukan BOS tau..kalau leader maksudnya dia akan bantu sama sama dengan share partner dia untuk maju dan naik sama sama bukan makan hasil share partner.

Tapi kalau share partner tak nak gerak..malas buat sales..makanya dia tak dapat apa2 lah..
Company akan bayar kami dengan bonus setiap bulan , biasanya 14hb berdasarkan sales  group kami.Semakin besar sales makin tinggi bonus.
Selain dari tu company akan bagi insentif2 lain seperti melancong dalam dan luar negara dgn 5 STAR TRIP , BONUS kereta  dan macam macam lagi.disamping bonus kami pun dapat untung runcit

Ramai dikalangan kami adalah part time buat bisness ni dan tiap2 bulan dapat tambah income untk sara keluarga atau capai impian hidup masing masing
Ramai sangat dari group kami yang tak pernah buat bisness tapi tiap2 bulan dapat juga bonus hanya dengan makan vitamin sendiri saja

Kami ada support group yang sangat POWER sehinggakan company pun jadikan mereka ini sebagai RUJUKAN untuk menambah baik perjalanan bisness.#ireachfamily
Secara mata kasarnya nampak kami macam goyang kaki tapi hakikatnya kami walaupun buat part time kena usaha sehabis daya dgn ilmu2 didada bukan membabi buta..

Semuanya perlukan ilmu dan bimbingan.Jadi nak berjaya kena ada mentor yang berjaya. Kemudian usahalah seperti mana nabi kita Muhammad saw berusaha .
Nak jadi keluarga kami? Nak jadi share partner kami?
Senang saja..join kami hanya dengan rm 69.
Wasap akk jom
0108798077