Friday, 6 January 2017

ANAK RAMAI PUNCA WANITA ABAIKAN KESIHATAN DIRI?

Kesian akak tengok kawan kawan sebaya akak.Usia 40 an dah mula sakit lutut..susah nak solat..nak jalan pun sakit kaki..semuanya jadi terhad..

Ada juga yang dah hilang sebahagian dari gigi..aduss..kesian..kalau dah anak 4 atau 5 ofkos la banyak kalsium dalam badan kita habis digunakan expecially masa mengandung..lagi parah kalau masa pregnen susu tepung pun tak minum..pil kalsium pun tak ambil..

Bila anak ramai ibu ibu ni asyik fikirkan pasal anak..dah tak nak fikir pasal diri sendiri lagi.Katanya biarla anak2 cukup makan cukup tidur dan cukup segalanya..biar ibu susah tak pa..
cara jaga kesihatan wanita

Akak sangat tak setuju tau..waimah kita ramai anak sekalipun..kesihatan kita kenalah jaga..kalau kita pulak yang sakit..kan lagi susah..anak ramai sapa pulak nak dijaga..

Kalau suami balik rumah ..isteri senyum ..gigi pun tak da..sehari dua suami boleh la senyum  balik..tapi kalau suami jumpa wanita kat luar sana lagi manis senyumnya camna?

Dulu sebelum kawin sibuk nk jaga kulit..nak jaga badan..tapi bila dah kawin..badan macam tong..kulit kasar kalah kulit kaki..camna nak berdepan dengan suami? Cantikkanlah diri ..jagalah kesihatan buat bukan utk sapa2..tapi untuk diri sendiri dan suami..

Kalau dulu zaman maka mak kita ..bukan ada duit pun nak produk2 jual..lagi pun tak da banyak macam sekarang...tapi dorang guna je bahan alami utk jaga kecantikan bukan biarkan compang camping depan suami..

Suami jangan jadikan alasan isteri awak dah tak cantik untuk pasang yang baru..belikan kat akak ni apa2 produk dalaman dan luaran utk cantikkan isteri awak tu..mu pahe? Hihihi

Cantik bukan wajib untuk kekal bahagia tapi cantik dan sihat boleh membawa bahagia..

K bye..selamat beramal..

Tuesday, 3 January 2017

TESTIMONI IBU BERPANTANG

Hai..assalamualaikum apa khabar?

Hari ni kak su nak share lagi testimoni customer yang menggunakan set mengandung shaklee dan set berpantang shaklee.

set berpantang

baby shaklee , neneknya yang belikan mommy shaklee semasa mengandung dan berpantang .sekarang contonue set menyusu pulak

set berpantang

menantu akak mengandung dan bersalin makan set mengandung dan set berpantang  shaklee. hasilnya baby shaklee , fully breast feed , susu banyak , baby pun kulit halus



set berpantang
Esp menghilangkan strech mark , anak putih gebu



set berpantang
hanya dengan esp , susu pekat , kulit gebu  berseri . Jerawat susah timbu dan dark circle hilang


Untuk keterangan lanjut
Hubungi
kak su 0108798077

SET BERPANTANG ELAK BENTAN

Assalamualaikum , selamat sejahtera..

Dah lama juga tak bersiaran kat blog ni. Busy la katakan(alasan je tu) hihi..sapa yang sedang membaca ni sedang menunggu hari nak berpantang? Ataupun memang sedang berpantang? Mungkin korang sedang mencari set berpantang yang terbaik demi nak jaga badan kita yang dah banyak balancing yang dah lari selepas melahirkan anak kan.

set berpantang


Jujur akak nak cerita, yang akak memang tak pernah makan set berpantang yang akak nak cadangkan ni. Sebab masa berpantang kelima-lima anak dulu akak tak pernah jumpa pun set ni. Lepas dah bersalin anak ke lima baru la kenal shaklee. Sebelum tu akak makan la produk-produk yang dijual di kedai jamu .

Tapi semenjak akak dapat feedback yang sangat bagus dari customer yang dah cuba set berpantang ni akak pun teruja nak share untuk korang cuba. Lagipun shaklee ni dah lama terkenal kat Malaysia , dah hampir 57 tahun dah kan.Dan juga shaklee ni kan dah dijamin semulajadi selamat dan berkesan. Siap ada LANDMARK STUDY dah pun. Setahu kak su la, kat malaysia ni hanya shaklee je yang sanggup buat kajian saintifik LANDMARK STUDY ni. Nak tau pasal landkmark study, boleh baca entry ni.LANDMARK STUDY

Jom kita tengok apa ada dalam set berpantang shaklee yang buatkan ibu-ibu jatuh cinta terus dengan vitamin shaklee.

ESP

set berpantang

Esp ni adalah sejenis soya NON GMO . Kandungan susu soya berprotein tinggi untuk menggalakkan penghasilan susu yang banyak . ia jug tinggi kandungan antibodi. Bila bersalin dah tentu banyak luka. Jadi soya esp ni berfungsi untuk mempercepatkan kesembuhan luka dalaman dan luaran.
Soya esp ni juga boleh cantikkan kulit korang tau. kalau konsisten minum ,kulit akan makin cerah semulajadi, licin ,lembut dan flawless. Dengan baby yang menyusu pun kulit flawless.
Soya esp sangat membantu untuk ibu-ibu nak hasilkan susu yang lebih pekat dan meriah. Berkhasiat buat anak minum.Semada dalam pantang , of kos la kita akan letih kan, nak jaga anak lagi, dengan sakit luka lagi, letih dan tak bertenaga. Tak perlu risau, ESP boleh berikan tenaga berpanjangan. Dan juga bantu kita rasa kenyang lebih lama.Tak la perut masuk angin. Satu tong ESP ni boleh dimakan sehingga satu bulan sentengah.

VITAMIN C

set berpantang


Vitamin c mengandungi elemen  penyembuhan dan lekatan yang bertindak sebagai pencantum dan penyembuhan luka. Ia dapat membaik pulih tisu-tisu yang rosak serta dapat meningkatkan imuniti badan. Sebab tu penting orang berpantang kena sihat. Takut bentan pulak nanti .

Selain tu , vitamin c juga mebantu pembentukan kolegen , so sudah pasti akan menganjalkan kulit . Ia mengandungi Bioflavoniod yang berfungsi mencantikkan dan mencerahkan kulit. Jadinya , cukup 44 hari berpantang, kulit ibu-ibu dah kembali cantik . kalau ada strech mark kat perut tu pun akan capt elok .Bak kata orang tua-tua, semakin bertambah anak, semakin cantik.Sebab apa? sebab badan kita sihat.Satu botol ada 180 biji dan boleh dimakan sehinga 6 bulan tau.

B COMPLEX

set berpantang


Ini adalah salah satu vitamin wajib yang ibu-ibu berpantang kena amalkan. Sebabnya , waktu berpantang esosi kita memang tak stabil, selalu stress dan kadang-kadang emosi tak dapat dikawal, menangis sorang-sorang dan macam macam lagilah. Takut -takut nanti kalau dibiarkan boleh meroyan. B comples ni berfungsi untuk melegakan saraf, macam fungsi ubat tahan sakit la.tapi ia bukan ubat. Ia berfungsi untuk memberikan ketenangan kepada seluruh sistem badan. Setiap makanan yang kita ambil akan ditukarkan kepada tenaga dengan bantuan b complex.

Lagi satu, b comples ni dapat menghindari kegemukan kerana kalori makanan tidak tersimpan di dalam badan. B complex juga akan membantu penghasilan kulit yang lembut dan cerah kerana ia memelihara lapisan-lapisan kulit dan menstabilkan penghasilan melanin serta mengurangkan tanda regangan kulit.

Setiap abotl mengandungi 120 biji dan boleh dimakan sehingga 4 bulan.

VITLEA

set berpantang

Ia membekalkan 23 jenis vitamin dan mineral yang diperlukan oleh badan . Vit lea sangat penting di ambil kerana semsa berpantang, makan ibu adalah sangat terhad. jadi vitlea dapat memberi vitamin yang cukup buat ibu berpantang.

lapisan luar viltea di salut dengan spirulina dan kaya dengan vitamin dan mineral. Selalu kita tengok ibu-ibu berpantang akan kelihatan pusat lesi tidak bermaya, vitlea dapat membantu penghasilan sel darah merah untuk menggantikan darah yang telah banyak hilang semasa bersalin.

OSTEMATRIX

set berpantang

Ia biakan sekadar kalsium malah lebih dari itu. Selalunya ibu berpantang memang takut sangat nak ke tandas selepas bersalin. Luka yang pedih dan ngilu membuatkan ibu-ibu sanggup tahan untuk buang air besar. Bahaya tu. Ostematrix sangat membantu ibu-ibu berpantang supaya membuang dengan lawas  kerana ia menggalakkan pergerakan usus denganbaik.

Jika berlaku kekejangan otot akibat duduk terlalu lama semasa berpantang boleh dielakkan dengan mengamalkan ostematrix setiap hari. Saraf dapat direhatkan ketika tidur maka ibu dapat tidur lebih lena danterasa segar ketika bangun pagi.

Semasa mengandung, kalsium ibu telah digunakan dengan banyak oleh bayi Maka ia perlu digantikan semula agar tulang dan gigi ibu tidak reput. Takut-takut makin meningkat usia, semua gigi dah gugur akiba reput dan kurang kalsium.

Ostematrix juga sangat membantu dalam penghasilan susu ibu, kalsium adalah penting untuk penghasilan susu ibu. Maka rajin-rajinlah amalkan ye.

Setiap botol mengandungi 12 biji untuk kegunaan sebulan.

LECITHIN

set berpantang


Lecithin mengandungi choline untuk kecergasan akal dan ia sangat baik untuk otak bayi kerana ibu yang makan lecithin akan mengalirkan choline kepada bayi. Disamping itu lecithin dapat memecahkan molekul asid lemak kepada rantaian yang halus dan mudah di emulsi .

Ia bantu menurunkan berat badan untuk mencapai berat badan ideal. Untuk pengetahuan korang , lecithin ni sangat membantu mengelakkan ibu dari kena bengkak susu.

Setiap botol mengandungi 180 biji untuk kegunaan sebulan. Murah je

ALFALFA SHAKLEE

set berpantang


Alfalfa sangat kaya dengan serat , protein , amino asid , klorofil , 15 zat galian ,10 vitamin , 8 enzim dan fitokimia.Ia dapat memerangkap lemak yang telah dicairkan oleh lecithin dan akan dibawa keluar dari badan.

Alfalfa mengandungi galactagogue iaitu herba yang menggalakkan penghasilan susu ibu.Mengandungi 220 biji dan boleh dimakan selama dua bulan.

Jadi adalah penting untuk ibi-ibu memilih yang terbaik untuk kesihatan sendiri. Jika ibu-ibu berminat untuk tahu dengan lebih lanjut, jangan malu-malu wasap kak su. InsyaAllah akak akan consult dengan yang terbaik buat ibu-ibu diluar sana.


set berpantang



Untuk mendapatkan maklumat lanjut sila hubungi

Your Beauty Consultant
kak su /010 8798077


Wednesday, 14 December 2016

CARA ATASI SAKIT TULANG BELAKANG

Sakit tulang belakang atau slip disc memang sangat menyeksakan..pergerakan terhad dan susah nak jalankan ibadat seperti kebiasaan.
.
Tapi ini pengakuan seorang pesakit slip disc selepas mengamalkan kolegen shaklee..
Slip disc

***********************************

Dulu mak saya sakit tulang belakang - slip disc.

Nak solat pun susah. Tak boleh rukuk atau sujud.

Nak buat kerja rumah pun susah.

Mak kata sakit tu kalau orang tersentuh sikit je belakang mak, mak dah rasa sakit sangat.

Puas mak makan macam-macam, sakit mak tak hilang.

Pembedahan pun mak dah buat. Sama juga.

Satu hari, ada kawan berkongsi yang sakit tulang belakang mak dia hilang selepas makan collagen dari Shaklee.

Jadi saya pun belikan untuk mak beberapa kotak Collagen Shaklee.

Selang tak lama lepas tu, saya tanya mak ok dah ke sakit tulang belakang mak?

Mak kata alhamdulillah getting better, dah boleh solat macam biasa, dah boleh buat kerja rumah, dah boleh masak macam biasa.

Walaupun Collagen Shaklee harga dia macam pricey, tapi memang berbaloi sangat belanja mak.

Testimoni slip disc




Tuesday, 13 December 2016

RENCAH HIDUP STUDENTS TUA

Hari ni aku tersalah jadual.Ingatkan kelas jam 10 pagi tapi rupanya kelas 9 pagi.Jam 8.20 masih di masjid tanah nak ke bangi ..
.
On the way doa banyak banyak moga moga dipermudahkan perjalanan..alhamdulillah..semuanya selamat..
.
Masuk kelas memang lewat 30 minit..presentation dah mula..siap kena tegur datang lewat..ni la first time aku jadi lewat gini..huhu
.
Mujurla baru sorang yang present..
.
Dari sorang ke sorang..kawan kawan present..yang banyak cakap bukannya presenter tapi tuan yg memberi markah ..cukup la presenter hanya tunjukkan slide 1 atau 2..
.
..tiba giliran aku..baru baca tajuk..cakap sepatah dua..terus aku terdiam...tak sempat nak sambung slide2 lain..begitulah sesi hari ini..dan ia berakhir dengan memudahkan kami tanpa perlu cakap banyak banyak..untung betul..
.
Students ukm
Mak anak 5 yang sangat tabah.

Bukan senang nak senang..hidup perlu diteruskan..kesabaran perlu ditingkatkan..
.
Kelas terakhir hari ni meninggalkan kenangan manis yang tak mungkin aku lupakan..Pastinya aku..kak ita..ain..rya..jemi.ustaz amran..izati dan teman2 lain akan ingat sampai bila bila..
.
Pastinya suatu hari nanti ketika jubah di hari graduasi disarungkan..kelas inilah yang bakal disebut sebut selalu..
.
Beruntunglah kami..
.
Untuk itu..adik adik sekelian yang berniat nak sambung belajar..pastikan ada telinga tebal..hati kental..kesabaran setinggi gunung everest..hihi
.
Abe Jemi kaki lawak buat kelas riuh rendah

4 hari tak makan sebab terlalu happy  selesai present.😄

Hebatmu Rya

Inilah hasil.usaha saya selama 13 minggu belajar sendiri😄

Hidup perlu diteruskan.Segala dugaan dan cabaran menjadikan kita lebih cekal dan tabah..kita tidak akan diuji sekiranya kita tidak mampu menangungnya..cewahhhh...

Sekian coretan mak.mak kampus
K bye..

Sunday, 11 December 2016

MAKAN CARROT BOLEH ELAK KANSER

Semua orang tahu yang makan sayur ni memang bagus..bagus untuk mencantikkan kulit, menurunkan berat badan , membina dan membaiki tulang.menguatkan sistem imun dan juga bantu mengekalkan kesihatan. Dalam piramid makanan pun sayur dan buah disarankan untuk ambil lebih banyak dari protein dan lemak..

KHASIAT CARROT

Dalam banyak-banyak sayur , akak suka makan carrot. Kalau dapat carrot yang comel tu..lagi sedap meratah. Kalau boleh semua tiap kali nak masak nak masukkan carrot..hihi..Banyak sangat khasiat carrot ni.. Carrot mengandungi beta kerotin (yang akan ditukar kepada vitamin A dalam badan kita) yang tinggi selain dari sebahagian besar serat dan karbohidrat terdapat juga sedikit protin, lemak, kalsium, zat besi, vitamin B1, vitamin B2, vitamin B6, vitamin C, vitamin K, biotin, potassium dan thiamine.

kanser paru-paru


Antara khasiat utama carrot ialah:
  • Karot sangat baik untuk sistem limfa dan perut kita.
  • Memperbaiki masalah seksual, rabun malam dan batuk yang berpanjangan (tidak mahu sembuh dalam jangka masa yang lama).
  • Menguatkan buah pinggang, mengeluarkan angin dan kesejukan berlebihan dari badan kita.
  • Karot sangat terkenal dengan sifat anti kanser. Kajian menunjukan orang yang kekurangan beta kerotin 2 kali ganda lebih mudah mendapat penyakit kanser (barah). Adalah baik untuk makan karot setiap hari bagi mengelakkan kanser. Ini adalah kerana beta kerotin di dalam karot mudah ditukar kepada vitamin A untuk kegunaan badan kita. Vitamin A juga penting untuk pertumbuhan sel yang sihat, sistem imunisasi (sistem petahanan/kekebalan badan dari penyakit) dan perlindungan terhadap kemerosotan (degenerasi) maskular.
  • Kajian juga mendapati karot yang mengandungi asid folik, kumpulan vitamin B, berkesan untuk melawan radikal bebas (bahan yang menyebabkan kanser) dalam badan kita.
  • Lignin yang ditemui dalam karot juga membantu menguatkan sistem kekebalan tubuh kita untuk melawan sel-sel kanser.
  • Karot juga mengandungi suksinat potash yang bersifat ubat anti hipertensi juga dapat membantu mengurangkan tekanan darah. Oleh kerana itu, juga dianggap sebagai diet yang baik bagi pesakit tekanan darah tinggi
Sememangnya carrot ni bagus untuk diamalkan, masalahnya carrot yang kita makan setiap hari ni dah kurang khasiatnya. Mana taknya , masa kita masak sayur atau carrot ni, khasiatnya juga dah hilang kesan dari haba. Dan mungkin juga carrot yang kita makan ni sudah tercemar akibat racun serangga atau baja kimia yang digunakan untuk kesuburan carrot tu.

PURPLE CARROT
PURPLE CARROT

Di sebabkan carrot terkenal dengan anti kanser, tapi saya tak dapat khasiat sepenuhnya dengan makan je carrot tu setiap hari. Maka saya tambahkan khasiatnya dengan minum tonik VIVIX. Dalam vivix ada 4 kandungan utama , dan antaranya ialah purple carrot. Purple carrot ni mengandungi antioksidan yang sangat tinggi . Gabungan 4 ramuan utama dalam vivix iaitu muscadine grape, purple carrot, eldeberry dan polygium cuspidatum telah menghasilkan tonik yang sangat membantu dalam melawan kerosakan DNA dalam badan.


7 TANDA-TANDA AWAL ANDA PENGIDAP SAKIT BUAH PINGGANG

Buah pinggang merupakan organ penting dalam tubuh badan manusia. Fungsinya untuk menghasilkan hormon erytropoietin, renin dan calcitriol. Erythropoietin atau EPO berfungsi merangsang tulang sum-sum  untuk menghasilkan sel darah merah. Renin pula untuk menetapkan tekanan darah manakala calcitriol adalah satu bahan aktif berbentuk vitamin D, berfungsi untuk menjaga kalsium untuk tulang dan kesimbangan kimia yang normal dalam badan
sakit buah pinggang
Dialisis akibat kegagalan buah pinggang

Terlalu ramai dikalangan kita yang beranggapan bahawa mereka cukup sihat , walaupun berpuluh tahun tak pernah menjalani ujian kesihatan. tak kurang juga yang beraggapan bahawa mereka cukup sihat dan tidak berisiko untuk berdepan dengan masalah kesihatan, padahal semua orang berisiko untuk mengalaminya. Kebanyakan penyakit kronik menyerang badan dalam diam. Sikap suka meletakkan diri dalam keadaan selesa menyebabkan mereka mengambil mudah untuk menjalani pemeriksaan kesihatan walaupun diberi percuma.kalau berbayar lagi la takkan nak punya.


Bila disahkan mereka mengidap penyakit kronik , baru la terkejut dan tak dapat terima kenyataan kerana tidak pernah mengalami sebarang gejala. Itulah sifat penyakit kronik, bertindak dalam diam dan kehadirannya tidak dirasai dan pesakit boleh jalani kehidupan tanpa masalah kerana kesan hanya akan timbul apabila penyakit tersebut ditahap serius.

Antara punca kerosakan buah pinggang pada golongan dewasa dan warga tua lazimnya disebabkan oleh penyakit diabetes yang tidak terkawal. Selain itu, penyakit autoimun Sistemik Lupus Eritomatosus (SLE) di kalangan wanita muda juga menjadi penyebab masalah tersebut.

buah pinggang rosak

Penyakit buah pinggang akan mengambil masa bertahun-tahun sebelum menunjukkan kesan kepada kesihatan. Jika anda mengalami gejala seperti berikut, mungkin anda berisiko mengalami kegagalan buah pinggang.

Tanda-tanda awal penyakit buah pinggang


  1. Ketidakselesaan atau rasa terbakar ketika membuang air kecil.
  2. Darah keluar bersama-sama air kencing.
  3. Perubahan pada kekerapan membuang air kecil.
  4. Sakit belakang.
  5. Kerap buang air kecil, terutama pada tengah malam.
  6. Bengkak pada pergelangan kaki
  7. Sembap pada keliling mata yang berlarutan, terutama pada sebelah pagi.
darah di dlam air kencing



Kaki bengkak

Semua tanda di atas menunjukkan seseorang itu mengalami masalah kerosakan buah pinggang. Biasanya gejala ini dianggap perkara biasa dan sering diketepikan, sedangkan ia petanda penting kepada masalah buah pinggang.

Ketahui 5 peringkat kegagalan buah pinggang



Peringkat pertama

sangat minimun dan buah pinggang  boleh berfungsi dengan normal.

Peringkat kedua
kegagalan buah pinggang yang sedikit.

Peringkat ketiga 
kegagalan buah pinggang bersifat sederhana.

Peringkat keempat 
serius tetapi pesakit masih belum perlu menjalani dialisis darah.

Peringkat kelima 
dikategorikan sebagai kronik dan pesakit perlu menjalani dialisis darah untuk hidup.



Saturday, 10 December 2016

CARA ATASI MIGRAIN DAN SINUS DENGAN BAHAN ALAMI


Masalah Sakit Sinus, Migrain dan Gastrik yang dihadapi bertahun-tahun berkurang sejak amalkan Vivix dari Shaklee.
---------------------------------------------------------

Sakit Sinus, Migrain dan Gastrik adalah penyakit yang melanda ramai antara kita dan sangat merungsingkan. apatah lagi ia mengganggu kerja seharian serta tahap keyakinan kita apabila berhadapan dengan orang...
.

Ikuti cerita panjang lebar seorang Guru bernama Pn R.u. Adyani Ab Rahman tentang masalah yang dihadapinya bertahun-tahun itu akhirnya berjaya dikurangkan dengan pengamalan Suplemen Shaklee khususnya Vivix.
.
Vivix Shaklee adalah merupakan minuman berbentuk sirap yang mudah dimakan.
.
Semoga memberi manfaat.
.
Dapatkan dari pengedar yang sah
Su~ 0108798077

https://www.youtube.com/watch?v=fw3OX-B8SUk