Thursday, 23 February 2017

CARA HILANGKAN LETIH LESU WALAUPUN SIBUK SEHARIAN

HILANG RASA LETIH LESU

Hari ni hari pertama semester ke dua sesi 2017 buat kami students2 veteren aka #makmakcampus memulakan sesi pembelajaran.
.
Disebabkan kelas seminggu 3 kali, jadi memang tak duduk asrama la. Berulang setiap kali kelas. Tapi kalau ada kerja2 kumpulan atau study group memang akak akan tinggal di ukm atau sewa hotel bajet..
.
So dari Melaka ke Bangi ambil masa 1 jam 15 minit ( kalau tak da jem atau gangguan) .kelas mula jam 3 petang sampai 6 petang lepas tu drive semula balik ke Melaka.
.
So dari pagi lagi dah kena siapkan segala keperluan family..masak nasi dan lauk. Kemas rumah dan mcm2 lagi..Sebab balik nanti sure letih kan.
.
Untuk elakkan letih melampau akak memang amalkan ESP + VIVIX + KOLEGEN setiap hari sebelum sarapan...bagi tenaga + jaga  kulit sekali jalan. Alhamdulillah..setakat ni tak la letih gila gila sangat sepanjang hari. Lagi satu yang wajib akak minum ialah CINCH TEA..
.
Umur 40an macam akak ni memang perlukan lebih tenaga . Almaklumla usia semakin senja. Jadinya kena la jaga.Kalau la akak tak minum semua tu memang akak pun tak berani nak sambung belajar...memang tak mampu la jawbnya...mana nak study..mana nak urus family mana nak bisness...tapi bila ada bantuan vitmain2 ni..alhamdulillah..lega..tak la stress dan letih melampau..
Suplimen untuk elak letih

Ok..jom masak asam pedas ikan siakap..hihi..
.

Your beauty consultant
Kaksu

Wednesday, 22 February 2017

CARA BISNESS ONLINE

JANGAN BACA KALAU ANDA TAK MINAT BISNES
Alhamdulillah sehingga 19 jan 2017 semalam bila semak sales group IWF dah mencecah 19k ++ .Makin laju je masing masing order sebab risaukan barang tak sampai minggu depan.Almaklumla kan nak sambut CNY kang melopong vitamin dah habis stok
Macamna akak buat sales semua ni?


bisnes online

Semua ni akak buat hanya part time saja.Akak ada beberapa orang SHARE PARTNER yang buat sama2 bisness ni. Dalam bisness ni tak boleh gerak sorang sorang.Makin ramai share partner makin tinggi sales dan makin besar bonus yang company bayar..

Saya adalah LEADER dlm kumpulan kami..bukan BOS tau..kalau leader maksudnya dia akan bantu sama sama dengan share partner dia untuk maju dan naik sama sama bukan makan hasil share partner.

Tapi kalau share partner tak nak gerak..malas buat sales..makanya dia tak dapat apa2 lah..
Company akan bayar kami dengan bonus setiap bulan , biasanya 14hb berdasarkan sales  group kami.Semakin besar sales makin tinggi bonus.
Selain dari tu company akan bagi insentif2 lain seperti melancong dalam dan luar negara dgn 5 STAR TRIP , BONUS kereta  dan macam macam lagi.disamping bonus kami pun dapat untung runcit

Ramai dikalangan kami adalah part time buat bisness ni dan tiap2 bulan dapat tambah income untk sara keluarga atau capai impian hidup masing masing
Ramai sangat dari group kami yang tak pernah buat bisness tapi tiap2 bulan dapat juga bonus hanya dengan makan vitamin sendiri saja

Kami ada support group yang sangat POWER sehinggakan company pun jadikan mereka ini sebagai RUJUKAN untuk menambah baik perjalanan bisness.#ireachfamily
Secara mata kasarnya nampak kami macam goyang kaki tapi hakikatnya kami walaupun buat part time kena usaha sehabis daya dgn ilmu2 didada bukan membabi buta..

Semuanya perlukan ilmu dan bimbingan.Jadi nak berjaya kena ada mentor yang berjaya. Kemudian usahalah seperti mana nabi kita Muhammad saw berusaha .
Nak jadi keluarga kami? Nak jadi share partner kami?
Senang saja..join kami hanya dengan rm 69.
Wasap akk jom
0108798077

7 SIFAT NABI MUHAMMAD SEBAGAI SUAMI YANG PERLU DICONTOHI

Macam macam cerita pasal suami. Ada dikalangan suami sangat baik denan rakan-rakan sekerja dan sahabat ,tapi bila di rumah dia kaki pukul  dan suka mendera jiwa isteri. Ada suami sangat tidak lokek berbelanja teman-teman tetapi sangat lokek berbelanja untuk anak-anak dan isteri. Malah dialah yang berkira-kira memenuhi keperluan anaknya.

my happy family


Hadi Rieayat al-Tarmizi.."sebaik baik kalian adalah orang yang baik terhadap isterinya sendiri.."
Rasulullah adalah sebaik-sebaik model yang harus dicontohi . Biarpun baginda sibuk mengurus negara namun baginda tetap cemerlang di rumah.

Apakah akhlak Rasulullah terhadap isteri yang harus ditiru oleh suami ?

1.Bertanggungjawab

Dirumah baginda melakukan kerj-kerja rumah dan jika tiba waktu soalt maka beliau pun keluar solat..(Saidatina Aishah)

2.Romantik

Rasulullah menawarkan lututnya bagi membolehkan Sayadatina Safiah naik ke atas unta (Riwayat Al-Bukhari). Kalau dulu unta sekarang bukakan pintu kereta untuk isteri masuk atau keluar la kan.

3.Setia

Rasulullah menyembelih kambing dan menghadiahkan kepada sahabat-sahabat isteri Baginda Sayadatina Khadijah sebagai tanda memuliakan dan menyayangi walaupun setelah pemergiannya (riwayat al-Bukhari)

4.Mesra

 Rasululullah berlumba lari bersama anak-anak kecil dan memberi salam kepada mereka( Riwayat al-Bukhari)

5.Penyayang

Rasulullah pernah soalt sambil menggendong cucunya . Apabila sujud Baginda meletakkan Umamah ke tanah dan apabila bangun baginda menggendongnya kembali( riwayat al-Bukhari)

6.Pandai memujuk

Rasulullah memicit hidung Aisyah ketika Aisyah marah sambil berkata , "wahai Aisyah , bacalah doa, wahai Tuhanku , Tuhan Muhammad, ampunilah dosa-dosaku, hilangkan kekerasan hatiku dan lindungilah diriku dari fitnah yang menyesatkan (riwayat Ibn Sunni)

7.Membantu

Urwah bertanya kepada Sayadatina Aisyah : Wahai Ummul Mukminin , apa yang Rasululullah lakukan jika Baginda bersamamu dirumah?

" Baginda sebagaimana yang dilakukan seorang daripda kalian jika sedang membantu isteri, memperbaiki sandel, menjahit baju dan mengangkat air di timba . ( Riwayat al-Bukhari)

Semoga ia menjadi lesen kepada para suami untuk kesyurga...

Friday, 6 January 2017

ANAK RAMAI PUNCA WANITA ABAIKAN KESIHATAN DIRI?

Kesian akak tengok kawan kawan sebaya akak.Usia 40 an dah mula sakit lutut..susah nak solat..nak jalan pun sakit kaki..semuanya jadi terhad..

Ada juga yang dah hilang sebahagian dari gigi..aduss..kesian..kalau dah anak 4 atau 5 ofkos la banyak kalsium dalam badan kita habis digunakan expecially masa mengandung..lagi parah kalau masa pregnen susu tepung pun tak minum..pil kalsium pun tak ambil..

Bila anak ramai ibu ibu ni asyik fikirkan pasal anak..dah tak nak fikir pasal diri sendiri lagi.Katanya biarla anak2 cukup makan cukup tidur dan cukup segalanya..biar ibu susah tak pa..
cara jaga kesihatan wanita

Akak sangat tak setuju tau..waimah kita ramai anak sekalipun..kesihatan kita kenalah jaga..kalau kita pulak yang sakit..kan lagi susah..anak ramai sapa pulak nak dijaga..

Kalau suami balik rumah ..isteri senyum ..gigi pun tak da..sehari dua suami boleh la senyum  balik..tapi kalau suami jumpa wanita kat luar sana lagi manis senyumnya camna?

Dulu sebelum kawin sibuk nk jaga kulit..nak jaga badan..tapi bila dah kawin..badan macam tong..kulit kasar kalah kulit kaki..camna nak berdepan dengan suami? Cantikkanlah diri ..jagalah kesihatan buat bukan utk sapa2..tapi untuk diri sendiri dan suami..

Kalau dulu zaman maka mak kita ..bukan ada duit pun nak produk2 jual..lagi pun tak da banyak macam sekarang...tapi dorang guna je bahan alami utk jaga kecantikan bukan biarkan compang camping depan suami..

Suami jangan jadikan alasan isteri awak dah tak cantik untuk pasang yang baru..belikan kat akak ni apa2 produk dalaman dan luaran utk cantikkan isteri awak tu..mu pahe? Hihihi

Cantik bukan wajib untuk kekal bahagia tapi cantik dan sihat boleh membawa bahagia..

K bye..selamat beramal..

Tuesday, 3 January 2017

TESTIMONI IBU BERPANTANG

Hai..assalamualaikum apa khabar?

Hari ni kak su nak share lagi testimoni customer yang menggunakan set mengandung shaklee dan set berpantang shaklee.

set berpantang

baby shaklee , neneknya yang belikan mommy shaklee semasa mengandung dan berpantang .sekarang contonue set menyusu pulak

set berpantang

menantu akak mengandung dan bersalin makan set mengandung dan set berpantang  shaklee. hasilnya baby shaklee , fully breast feed , susu banyak , baby pun kulit halus



set berpantang
Esp menghilangkan strech mark , anak putih gebu



set berpantang
hanya dengan esp , susu pekat , kulit gebu  berseri . Jerawat susah timbu dan dark circle hilang


Untuk keterangan lanjut
Hubungi
kak su 0108798077

SET BERPANTANG ELAK BENTAN

Assalamualaikum , selamat sejahtera..

Dah lama juga tak bersiaran kat blog ni. Busy la katakan(alasan je tu) hihi..sapa yang sedang membaca ni sedang menunggu hari nak berpantang? Ataupun memang sedang berpantang? Mungkin korang sedang mencari set berpantang yang terbaik demi nak jaga badan kita yang dah banyak balancing yang dah lari selepas melahirkan anak kan.

set berpantang


Jujur akak nak cerita, yang akak memang tak pernah makan set berpantang yang akak nak cadangkan ni. Sebab masa berpantang kelima-lima anak dulu akak tak pernah jumpa pun set ni. Lepas dah bersalin anak ke lima baru la kenal shaklee. Sebelum tu akak makan la produk-produk yang dijual di kedai jamu .

Tapi semenjak akak dapat feedback yang sangat bagus dari customer yang dah cuba set berpantang ni akak pun teruja nak share untuk korang cuba. Lagipun shaklee ni dah lama terkenal kat Malaysia , dah hampir 57 tahun dah kan.Dan juga shaklee ni kan dah dijamin semulajadi selamat dan berkesan. Siap ada LANDMARK STUDY dah pun. Setahu kak su la, kat malaysia ni hanya shaklee je yang sanggup buat kajian saintifik LANDMARK STUDY ni. Nak tau pasal landkmark study, boleh baca entry ni.LANDMARK STUDY

Jom kita tengok apa ada dalam set berpantang shaklee yang buatkan ibu-ibu jatuh cinta terus dengan vitamin shaklee.

ESP

set berpantang

Esp ni adalah sejenis soya NON GMO . Kandungan susu soya berprotein tinggi untuk menggalakkan penghasilan susu yang banyak . ia jug tinggi kandungan antibodi. Bila bersalin dah tentu banyak luka. Jadi soya esp ni berfungsi untuk mempercepatkan kesembuhan luka dalaman dan luaran.
Soya esp ni juga boleh cantikkan kulit korang tau. kalau konsisten minum ,kulit akan makin cerah semulajadi, licin ,lembut dan flawless. Dengan baby yang menyusu pun kulit flawless.
Soya esp sangat membantu untuk ibu-ibu nak hasilkan susu yang lebih pekat dan meriah. Berkhasiat buat anak minum.Semada dalam pantang , of kos la kita akan letih kan, nak jaga anak lagi, dengan sakit luka lagi, letih dan tak bertenaga. Tak perlu risau, ESP boleh berikan tenaga berpanjangan. Dan juga bantu kita rasa kenyang lebih lama.Tak la perut masuk angin. Satu tong ESP ni boleh dimakan sehingga satu bulan sentengah.

VITAMIN C

set berpantang


Vitamin c mengandungi elemen  penyembuhan dan lekatan yang bertindak sebagai pencantum dan penyembuhan luka. Ia dapat membaik pulih tisu-tisu yang rosak serta dapat meningkatkan imuniti badan. Sebab tu penting orang berpantang kena sihat. Takut bentan pulak nanti .

Selain tu , vitamin c juga mebantu pembentukan kolegen , so sudah pasti akan menganjalkan kulit . Ia mengandungi Bioflavoniod yang berfungsi mencantikkan dan mencerahkan kulit. Jadinya , cukup 44 hari berpantang, kulit ibu-ibu dah kembali cantik . kalau ada strech mark kat perut tu pun akan capt elok .Bak kata orang tua-tua, semakin bertambah anak, semakin cantik.Sebab apa? sebab badan kita sihat.Satu botol ada 180 biji dan boleh dimakan sehinga 6 bulan tau.

B COMPLEX

set berpantang


Ini adalah salah satu vitamin wajib yang ibu-ibu berpantang kena amalkan. Sebabnya , waktu berpantang esosi kita memang tak stabil, selalu stress dan kadang-kadang emosi tak dapat dikawal, menangis sorang-sorang dan macam macam lagilah. Takut -takut nanti kalau dibiarkan boleh meroyan. B comples ni berfungsi untuk melegakan saraf, macam fungsi ubat tahan sakit la.tapi ia bukan ubat. Ia berfungsi untuk memberikan ketenangan kepada seluruh sistem badan. Setiap makanan yang kita ambil akan ditukarkan kepada tenaga dengan bantuan b complex.

Lagi satu, b comples ni dapat menghindari kegemukan kerana kalori makanan tidak tersimpan di dalam badan. B complex juga akan membantu penghasilan kulit yang lembut dan cerah kerana ia memelihara lapisan-lapisan kulit dan menstabilkan penghasilan melanin serta mengurangkan tanda regangan kulit.

Setiap abotl mengandungi 120 biji dan boleh dimakan sehingga 4 bulan.

VITLEA

set berpantang

Ia membekalkan 23 jenis vitamin dan mineral yang diperlukan oleh badan . Vit lea sangat penting di ambil kerana semsa berpantang, makan ibu adalah sangat terhad. jadi vitlea dapat memberi vitamin yang cukup buat ibu berpantang.

lapisan luar viltea di salut dengan spirulina dan kaya dengan vitamin dan mineral. Selalu kita tengok ibu-ibu berpantang akan kelihatan pusat lesi tidak bermaya, vitlea dapat membantu penghasilan sel darah merah untuk menggantikan darah yang telah banyak hilang semasa bersalin.

OSTEMATRIX

set berpantang

Ia biakan sekadar kalsium malah lebih dari itu. Selalunya ibu berpantang memang takut sangat nak ke tandas selepas bersalin. Luka yang pedih dan ngilu membuatkan ibu-ibu sanggup tahan untuk buang air besar. Bahaya tu. Ostematrix sangat membantu ibu-ibu berpantang supaya membuang dengan lawas  kerana ia menggalakkan pergerakan usus denganbaik.

Jika berlaku kekejangan otot akibat duduk terlalu lama semasa berpantang boleh dielakkan dengan mengamalkan ostematrix setiap hari. Saraf dapat direhatkan ketika tidur maka ibu dapat tidur lebih lena danterasa segar ketika bangun pagi.

Semasa mengandung, kalsium ibu telah digunakan dengan banyak oleh bayi Maka ia perlu digantikan semula agar tulang dan gigi ibu tidak reput. Takut-takut makin meningkat usia, semua gigi dah gugur akiba reput dan kurang kalsium.

Ostematrix juga sangat membantu dalam penghasilan susu ibu, kalsium adalah penting untuk penghasilan susu ibu. Maka rajin-rajinlah amalkan ye.

Setiap botol mengandungi 12 biji untuk kegunaan sebulan.

LECITHIN

set berpantang


Lecithin mengandungi choline untuk kecergasan akal dan ia sangat baik untuk otak bayi kerana ibu yang makan lecithin akan mengalirkan choline kepada bayi. Disamping itu lecithin dapat memecahkan molekul asid lemak kepada rantaian yang halus dan mudah di emulsi .

Ia bantu menurunkan berat badan untuk mencapai berat badan ideal. Untuk pengetahuan korang , lecithin ni sangat membantu mengelakkan ibu dari kena bengkak susu.

Setiap botol mengandungi 180 biji untuk kegunaan sebulan. Murah je

ALFALFA SHAKLEE

set berpantang


Alfalfa sangat kaya dengan serat , protein , amino asid , klorofil , 15 zat galian ,10 vitamin , 8 enzim dan fitokimia.Ia dapat memerangkap lemak yang telah dicairkan oleh lecithin dan akan dibawa keluar dari badan.

Alfalfa mengandungi galactagogue iaitu herba yang menggalakkan penghasilan susu ibu.Mengandungi 220 biji dan boleh dimakan selama dua bulan.

Jadi adalah penting untuk ibi-ibu memilih yang terbaik untuk kesihatan sendiri. Jika ibu-ibu berminat untuk tahu dengan lebih lanjut, jangan malu-malu wasap kak su. InsyaAllah akak akan consult dengan yang terbaik buat ibu-ibu diluar sana.


set berpantang



Untuk mendapatkan maklumat lanjut sila hubungi

Your Beauty Consultant
kak su /010 8798077


Wednesday, 14 December 2016

CARA ATASI SAKIT TULANG BELAKANG

Sakit tulang belakang atau slip disc memang sangat menyeksakan..pergerakan terhad dan susah nak jalankan ibadat seperti kebiasaan.
.
Tapi ini pengakuan seorang pesakit slip disc selepas mengamalkan kolegen shaklee..
Slip disc

***********************************

Dulu mak saya sakit tulang belakang - slip disc.

Nak solat pun susah. Tak boleh rukuk atau sujud.

Nak buat kerja rumah pun susah.

Mak kata sakit tu kalau orang tersentuh sikit je belakang mak, mak dah rasa sakit sangat.

Puas mak makan macam-macam, sakit mak tak hilang.

Pembedahan pun mak dah buat. Sama juga.

Satu hari, ada kawan berkongsi yang sakit tulang belakang mak dia hilang selepas makan collagen dari Shaklee.

Jadi saya pun belikan untuk mak beberapa kotak Collagen Shaklee.

Selang tak lama lepas tu, saya tanya mak ok dah ke sakit tulang belakang mak?

Mak kata alhamdulillah getting better, dah boleh solat macam biasa, dah boleh buat kerja rumah, dah boleh masak macam biasa.

Walaupun Collagen Shaklee harga dia macam pricey, tapi memang berbaloi sangat belanja mak.

Testimoni slip disc




Tuesday, 13 December 2016

RENCAH HIDUP STUDENTS TUA

Hari ni aku tersalah jadual.Ingatkan kelas jam 10 pagi tapi rupanya kelas 9 pagi.Jam 8.20 masih di masjid tanah nak ke bangi ..
.
On the way doa banyak banyak moga moga dipermudahkan perjalanan..alhamdulillah..semuanya selamat..
.
Masuk kelas memang lewat 30 minit..presentation dah mula..siap kena tegur datang lewat..ni la first time aku jadi lewat gini..huhu
.
Mujurla baru sorang yang present..
.
Dari sorang ke sorang..kawan kawan present..yang banyak cakap bukannya presenter tapi tuan yg memberi markah ..cukup la presenter hanya tunjukkan slide 1 atau 2..
.
..tiba giliran aku..baru baca tajuk..cakap sepatah dua..terus aku terdiam...tak sempat nak sambung slide2 lain..begitulah sesi hari ini..dan ia berakhir dengan memudahkan kami tanpa perlu cakap banyak banyak..untung betul..
.
Students ukm
Mak anak 5 yang sangat tabah.

Bukan senang nak senang..hidup perlu diteruskan..kesabaran perlu ditingkatkan..
.
Kelas terakhir hari ni meninggalkan kenangan manis yang tak mungkin aku lupakan..Pastinya aku..kak ita..ain..rya..jemi.ustaz amran..izati dan teman2 lain akan ingat sampai bila bila..
.
Pastinya suatu hari nanti ketika jubah di hari graduasi disarungkan..kelas inilah yang bakal disebut sebut selalu..
.
Beruntunglah kami..
.
Untuk itu..adik adik sekelian yang berniat nak sambung belajar..pastikan ada telinga tebal..hati kental..kesabaran setinggi gunung everest..hihi
.
Abe Jemi kaki lawak buat kelas riuh rendah

4 hari tak makan sebab terlalu happy  selesai present.😄

Hebatmu Rya

Inilah hasil.usaha saya selama 13 minggu belajar sendiri😄

Hidup perlu diteruskan.Segala dugaan dan cabaran menjadikan kita lebih cekal dan tabah..kita tidak akan diuji sekiranya kita tidak mampu menangungnya..cewahhhh...

Sekian coretan mak.mak kampus
K bye..