Tuesday, 3 January 2017

SET BERPANTANG ELAK BENTAN

Assalamualaikum , selamat sejahtera..

Dah lama juga tak bersiaran kat blog ni. Busy la katakan(alasan je tu) hihi..sapa yang sedang membaca ni sedang menunggu hari nak berpantang? Ataupun memang sedang berpantang? Mungkin korang sedang mencari set berpantang yang terbaik demi nak jaga badan kita yang dah banyak balancing yang dah lari selepas melahirkan anak kan.

set berpantang


Jujur akak nak cerita, yang akak memang tak pernah makan set berpantang yang akak nak cadangkan ni. Sebab masa berpantang kelima-lima anak dulu akak tak pernah jumpa pun set ni. Lepas dah bersalin anak ke lima baru la kenal shaklee. Sebelum tu akak makan la produk-produk yang dijual di kedai jamu .

Tapi semenjak akak dapat feedback yang sangat bagus dari customer yang dah cuba set berpantang ni akak pun teruja nak share untuk korang cuba. Lagipun shaklee ni dah lama terkenal kat Malaysia , dah hampir 57 tahun dah kan.Dan juga shaklee ni kan dah dijamin semulajadi selamat dan berkesan. Siap ada LANDMARK STUDY dah pun. Setahu kak su la, kat malaysia ni hanya shaklee je yang sanggup buat kajian saintifik LANDMARK STUDY ni. Nak tau pasal landkmark study, boleh baca entry ni.LANDMARK STUDY

Jom kita tengok apa ada dalam set berpantang shaklee yang buatkan ibu-ibu jatuh cinta terus dengan vitamin shaklee.

ESP

set berpantang

Esp ni adalah sejenis soya NON GMO . Kandungan susu soya berprotein tinggi untuk menggalakkan penghasilan susu yang banyak . ia jug tinggi kandungan antibodi. Bila bersalin dah tentu banyak luka. Jadi soya esp ni berfungsi untuk mempercepatkan kesembuhan luka dalaman dan luaran.
Soya esp ni juga boleh cantikkan kulit korang tau. kalau konsisten minum ,kulit akan makin cerah semulajadi, licin ,lembut dan flawless. Dengan baby yang menyusu pun kulit flawless.
Soya esp sangat membantu untuk ibu-ibu nak hasilkan susu yang lebih pekat dan meriah. Berkhasiat buat anak minum.Semada dalam pantang , of kos la kita akan letih kan, nak jaga anak lagi, dengan sakit luka lagi, letih dan tak bertenaga. Tak perlu risau, ESP boleh berikan tenaga berpanjangan. Dan juga bantu kita rasa kenyang lebih lama.Tak la perut masuk angin. Satu tong ESP ni boleh dimakan sehingga satu bulan sentengah.

VITAMIN C

set berpantang


Vitamin c mengandungi elemen  penyembuhan dan lekatan yang bertindak sebagai pencantum dan penyembuhan luka. Ia dapat membaik pulih tisu-tisu yang rosak serta dapat meningkatkan imuniti badan. Sebab tu penting orang berpantang kena sihat. Takut bentan pulak nanti .

Selain tu , vitamin c juga mebantu pembentukan kolegen , so sudah pasti akan menganjalkan kulit . Ia mengandungi Bioflavoniod yang berfungsi mencantikkan dan mencerahkan kulit. Jadinya , cukup 44 hari berpantang, kulit ibu-ibu dah kembali cantik . kalau ada strech mark kat perut tu pun akan capt elok .Bak kata orang tua-tua, semakin bertambah anak, semakin cantik.Sebab apa? sebab badan kita sihat.Satu botol ada 180 biji dan boleh dimakan sehinga 6 bulan tau.

B COMPLEX

set berpantang


Ini adalah salah satu vitamin wajib yang ibu-ibu berpantang kena amalkan. Sebabnya , waktu berpantang esosi kita memang tak stabil, selalu stress dan kadang-kadang emosi tak dapat dikawal, menangis sorang-sorang dan macam macam lagilah. Takut -takut nanti kalau dibiarkan boleh meroyan. B comples ni berfungsi untuk melegakan saraf, macam fungsi ubat tahan sakit la.tapi ia bukan ubat. Ia berfungsi untuk memberikan ketenangan kepada seluruh sistem badan. Setiap makanan yang kita ambil akan ditukarkan kepada tenaga dengan bantuan b complex.

Lagi satu, b comples ni dapat menghindari kegemukan kerana kalori makanan tidak tersimpan di dalam badan. B complex juga akan membantu penghasilan kulit yang lembut dan cerah kerana ia memelihara lapisan-lapisan kulit dan menstabilkan penghasilan melanin serta mengurangkan tanda regangan kulit.

Setiap abotl mengandungi 120 biji dan boleh dimakan sehingga 4 bulan.

VITLEA

set berpantang

Ia membekalkan 23 jenis vitamin dan mineral yang diperlukan oleh badan . Vit lea sangat penting di ambil kerana semsa berpantang, makan ibu adalah sangat terhad. jadi vitlea dapat memberi vitamin yang cukup buat ibu berpantang.

lapisan luar viltea di salut dengan spirulina dan kaya dengan vitamin dan mineral. Selalu kita tengok ibu-ibu berpantang akan kelihatan pusat lesi tidak bermaya, vitlea dapat membantu penghasilan sel darah merah untuk menggantikan darah yang telah banyak hilang semasa bersalin.

OSTEMATRIX

set berpantang

Ia biakan sekadar kalsium malah lebih dari itu. Selalunya ibu berpantang memang takut sangat nak ke tandas selepas bersalin. Luka yang pedih dan ngilu membuatkan ibu-ibu sanggup tahan untuk buang air besar. Bahaya tu. Ostematrix sangat membantu ibu-ibu berpantang supaya membuang dengan lawas  kerana ia menggalakkan pergerakan usus denganbaik.

Jika berlaku kekejangan otot akibat duduk terlalu lama semasa berpantang boleh dielakkan dengan mengamalkan ostematrix setiap hari. Saraf dapat direhatkan ketika tidur maka ibu dapat tidur lebih lena danterasa segar ketika bangun pagi.

Semasa mengandung, kalsium ibu telah digunakan dengan banyak oleh bayi Maka ia perlu digantikan semula agar tulang dan gigi ibu tidak reput. Takut-takut makin meningkat usia, semua gigi dah gugur akiba reput dan kurang kalsium.

Ostematrix juga sangat membantu dalam penghasilan susu ibu, kalsium adalah penting untuk penghasilan susu ibu. Maka rajin-rajinlah amalkan ye.

Setiap botol mengandungi 12 biji untuk kegunaan sebulan.

LECITHIN

set berpantang


Lecithin mengandungi choline untuk kecergasan akal dan ia sangat baik untuk otak bayi kerana ibu yang makan lecithin akan mengalirkan choline kepada bayi. Disamping itu lecithin dapat memecahkan molekul asid lemak kepada rantaian yang halus dan mudah di emulsi .

Ia bantu menurunkan berat badan untuk mencapai berat badan ideal. Untuk pengetahuan korang , lecithin ni sangat membantu mengelakkan ibu dari kena bengkak susu.

Setiap botol mengandungi 180 biji untuk kegunaan sebulan. Murah je

ALFALFA SHAKLEE

set berpantang


Alfalfa sangat kaya dengan serat , protein , amino asid , klorofil , 15 zat galian ,10 vitamin , 8 enzim dan fitokimia.Ia dapat memerangkap lemak yang telah dicairkan oleh lecithin dan akan dibawa keluar dari badan.

Alfalfa mengandungi galactagogue iaitu herba yang menggalakkan penghasilan susu ibu.Mengandungi 220 biji dan boleh dimakan selama dua bulan.

Jadi adalah penting untuk ibi-ibu memilih yang terbaik untuk kesihatan sendiri. Jika ibu-ibu berminat untuk tahu dengan lebih lanjut, jangan malu-malu wasap kak su. InsyaAllah akak akan consult dengan yang terbaik buat ibu-ibu diluar sana.


set berpantang




Anda boleh nikmati potongan harga sehingga 25% dengan mendaftar sebagai ahli bersama kami.

Untuk mendapatkan maklumat lanjut sila hubungi
Your Beauty Consultant
kak su /010 8798077


0 comments:

Post a Comment