Wednesday, 11 February 2015

ACARA MERENTAS BANDAR 2015

Exited hari ni..semua warga SGB pakai baju warna rumah sukan masing masing...warna Merah...warna kuning..warna biru..warna hijau...pendekar gagah ..Perkasa Hebat..Perwira wira ..satria juara.Acara bermula dengan disempurnakan oleh tuan pengetua,Pn Hjh Khalijah Abd Rahman.
Merentas desa

  Sempat possing sebelum acara bermula...Bersemangat semuanya

Semangat kesukanan yang semua pelajar SGB tonjolkan hari memang sangat hebat dibamdingkan dengan tahun tahun sebelum ni..dengan baju tema rumah masing masing...semangat bersaing semakin memuncak...siapakah juara???? 
 Satria,Perkasa,Perwira,Pendekar



Hairuljaki

                Setiausaha sukan Cikgu Hairul Jaki

Bagus betul En Hairuljaki kiter ni..setiausaha sukan...sapa yang tak pakai t shirt rumah sukan masing masing ..mata rumah akan  ditolak...dan setiap peserta yang menamatkan larian tetap akan menyumbang mata kepada rumah sukan masing masing..i likeeee....so guru guru rumah sukan akan pastikan semua pelajarnya memakai t shirt lengkap ..kalau tak  rugi loooo..tolak markah...mana boleh..i nak menang...
Merentas desa

                 Tahniah Anak anak Satria...Juara

Adat pertandingan kan..ada yang menang dan ada yang kalah...sapa menang ye.?  kali ni rumah sukan Satria la juara..hehe..tahniah kepada semua ahli ahli rumah satria yang bersungguh sunggub menghabiskan larian walaupun pancit...love u lah anak anak satria..
      Posing dulu sblm peserta sampai ke penamat

semoga kejayaan ini akan kekal sehingga kejohanan sukan lah yer...steady satria...kepada rumah rumah yang lain...kita bertanding tak semestinya menang sentiasa...semangat juang mesti diteruskan...badan sihat..minda cerdas...jom kita bersukan ...jumpa lagi di acara2 lain...perbarisan..hiasan khemah..dan paling top dan penuh kontroversi...pasukan sorakkkkk....
   
Merentas desa

                      6 Mak dara pingitan...

Gemuruh jiwa...semangat membara..dari puncak ingin ke angkasa..Rumah satria bakal juara..
Ada sorang budak tu namanya firdaus...daripada malam dah siap bancuh air oren performance drink utk pastikan dia bertenaga...tup tup botol air tinggal...mujurlah masih dapat top 5...nmmmm...satria masih juara...cer tengok gambar kat bawah  ni..kenapa ramai baju merah jer yek?????..k bye..cau...


merentas desa

                 Tahniah semua pemenang acara



0 comments:

Post a Comment