Sunday, 6 August 2017

CARA MULAKAN HARI BEKERJA DENGAN CERGAS SELEPAS LAMA BERCUTI

SAY NO TO MONDAY BLUES..
Dah dua hari cuti hujung minggu. Settlekan semua kerja rumah dan keperluan family. Isnin kena masuk ofis. Kerja kerja kerja..

.
MONDAY BLUES

Berpakaian cantik dan ceria bantu nak hilangkan monday blues

Walaupun tak masuk ofis secara officially tapi tetap juga kena duduk kat kerusi ni macam orang bekerja. Siap2 pakai cantik2..kemas2 masuk ofis..(ofis kat rumah)
.
Cerita pagi tadi..


4.30 pagi terkejut alarm bunyi. Pagi2 dapat message dari customer dah bank in duit nak vivix.. Wahh..aura positif ..makin bersemangat nak bangun ..tapi kena tunaikan yg wajib dulu ..
.
Siap gorengkan anak2 bihun utk sarapan pagi. Hantar anak pergi sekolah dan sebelum sampai rumah dapat lagi message dr customer nak vivix lagi. Terus semangat memuncak ..
.
Apa lagi..sampai je rumah terus la orderkan semua barang2 dorang. Selesai tangungjawab pada customer..baru la nak isi perut..biasa la kaksu ..ESP + VIVIX wajib...maka menghadap pula kerja2 penulisan. Kelangsungan bab 2 pulak..

ORDER SHAKLEE

Begitulah cara kaksu nak naikkan semangat sendiri supaya tak la lemau je hari isnin gini.. Dan alhamdulillah..setiap apa kaksu dapat hari ni selepas hari2 merayu pada Dia..huhu..satu satunya yg dapat menyampaikan permintaanku

Ok guyss..jom mulakan hari ini dengan penuh semangat..senyum senyum selalu..dan jangan lupa..
.
SAHAJA AKU BEKERJA KERANA ALLAH..kerana amanah dan kerja2 kita ini juga ibadah..insyaAllah..

No comments:

Post a comment