Sunday 10 January 2016

CARA TERBAIK ATASI KESAN STROKE

Sejak akhir -akhir ini banyak kes kematian mengejut, samada rakan rakan terdekat saya  mahupun  orang popular , artis terkenal.Kes-kes ini kebanyakan berlaku ke atas lelaki dan tidak kurang juga dikalangan wanita.Menjadi satu trauma apabila selama ini kehadiran mereka dirasai, tiba tiba sahaja mereka pergi meninggalkan insan tersayang.Pastinya hati sangat pilu dan hanya orang yang mengalaminya boleh mengungkapkan perasaan mereka.Mengapa ia terjadi..adakah ia kerana strok?


cara ubati stroke

Apa itu stroke? Stroke adalah serangan otak yang hadir secara  mendadak akibat tersumbat atau pecahnya pembuluh darah otak. Dengan kata lain penyakit stroke ini merupakan penyakit pembuluh darah otak (serebrovaskuler) yang disebabkan kematian jaringan otak (infark serebral) hal ini disebabkan kerena adanya penyumbatan, penyempitan atau pecahnya pembuluh darah menuju otak sehingga aliran  darah dan oksigen ke otak berkurang dan menimbulkan serangkaian reaksi biokimia yang akan merosakkan atau mematikan sel-sel saraf otak.

Tanda tanda  Serangan Stroke


Terdapat 5 tanda-tanda utama yang harus difahami .Ini penting agar semua orang  berwaspada terhadap bahaya serangan stroke.

Tanda-tanda utama serangan stroke :
  • Rasa kebas atau mati mendadak atau kehilangan rasa dan lemas pada muka, tangan atau kaki, terutama pada satu bahagian tubuh saja
  • Rasa bingung yang mendadak, sulit bicara atau sukar faham
  • Satu mata atau kedua mata kabur secara mendadak
  •  Sukar berjalan mendadak, terhuyung dan kehilangan keseimbangan
  • Merasa pusing dan sakit kepala secara mendadak tanpa diketahui sebab musababnya

Selain itu harus dijelaskan pula kemungkinan munculnya tanda-tanda ikutan lain yang mungkin  timbul dan atau harus diawasi:
  • Rasa mual, panas dan sangat sering muntah-muntah
  • Rasa pengsan mendadak, atau merasa hilang kesedaran secara mendadak

IKUTI KISAH BAGAIMANA HAFZA AEIN MENGHADAPI SENDIRI KEADAAN SUAMI YANG DISERANG STROKE DAN BAGAIMANA SUAMINYA SEMAKIN PULIH DARI PENYAKIT PEMBUNUH INI.


 HAFZA AEIN


Assalammualaikum..

Saya Hafza Aein.. yang berkongsi cerita mengenai suami saya yang mengalami stroke dan juga masalah percakapan. Stroke yang dia alami boleh saya kategori sebagai stroke pendarahan. Tapi setelah menggunakan produk Shaklee iaitu VIVIX, Alhamdulillah suami semakin pulih.
.

Tanggal 28 April 2014...suami mengalami masalah stroke dimana doktor mengesahkan pembengkakan otak kiri yang menjadi bengkak dengan cepat. Ya Allah...hanya Allah je yang tahu macam mana perasaan saya time tu.
.

Doktor membuat keputusan hanya pembedahan pembukaan tempurung kepala sahaja yang dapat menyelamatkan nyawa suami. Tanpa berfikir panjang, saya bersetuju untuk suami dibedah kerana tiada pilihan lain. Kalau ada pun, besar kemungkinan boleh menjadi risiko yang paling besar.
.
1 MEI 2014.. Jam 4 pagi suami masuk ke dewan pembedahan dan pakar memberitahu saya pembedahan ni merupakan major operation. Saya redha dengan segala kemungkinan yang berlaku.
Jam 8pg.. berita yang ditunggu telah tiba. Alhamdulillah..suami selamat menjalani pembedahan dan ditempatkan di Unit Rawatan Rapi untuk pemantauan doktor.
.
4 MEI 2014..keadaan suami masih lagi tidak sedar dan doktor telah memberitahu saya yang sel-sel otak di bahagian otak kiri telah mati dan ada 3 kemungkinan yang terjadi pada suami..
1- tidak dapat mengingat sape dia dan ahli keluarga...
2- boleh mengingat tapi cepat lupa..
3- masalah pertuturan..
.
Saya menjadi bimbang selepas itu. Apa yang saya harapkan lepas suami sedar dia akan mengingat semua ahli keluarga sendiri dan Alhamdulilah.. Allah Maha Besar.. bila dia dah sedar dia masih lagi ingat akan kami sekeluarga.
.
Cuma yang menjadi masalah bila setiap pertuturan dia menjadikan kami tidak faham. Tapi tak apa.. saya ingat lagi dengan produk VIVIX. Saya baca setiap testimoni pasal stroke ni.. apakah kesan dia bile dia makan dan apakah boleh pulih dengan minumnya.
.
Saya cuba bagi dia setiap malam dengan 1 sudu kecil dan berdoa setiap kali saya bagi pada dia untuk pulihkan sel-sel yang dah mati di otak dia sebab otak kiri merupakan otak untuk bertutur dan mengira.
Alhamdulillah setelah hampir setahun...saya berikan VIVIX pertuturan suami semakin pulih dan doktor pun puji suami nampak semakin berseri-seri dan makin banyak cakap.. Hahaha.. suka saya mendengarnya bila doktor cakap macam tu.
.
Terima kasih Shaklee telah membantu menyembuhkan suami saya dan keluarga. Terima kasih juga pada upline saya yang memahami keadaan saya dan memberi cadangan ambil VIVIX untuk bantu pulihkan suami saya.

UBAT STROK

I love Shaklee...
(BEFORE) Keadaan suami pada bulan MEI 2014
(AFTER) Keadaan suami selepas setahun menggunakan Vivix.
Sila like dan share cerita saya ni supaya dapat membantu pada mereka yang mengalami masalah yang sama.

Ini adalah kisah sebenar mereka telah divideokan..semoga Hafza Ain tabah..akak pulak yang sedih ni...huhuBegitulah pegalaman pahit yang di lalui Hafza Aein apabila suami di serang stroke.
Jika anda mengalami masalah yang sama, usah tunggu lagi.Bertindak segera sebelum terlambat.InsyaAllah vivix salah satu cara membantu.Hubungi saya , suhaila 0108798077 untuk mendapatkan konsultasi PERCUMA. Saya sedia membantu anda kerana saya sendiri juga adalah pengguna tegar vivix.COD di sekitar MASJID TANAH, SUNGAI UDANG,KUALA SUNGAI BARU, ALOR GAJAH dan pos di seluruh Malaysia


Anda juga boleh dapatkan VIVIX dengan hanya menekan


DAPATKAN VIVIX DENGAN HARGA MURAH ..TWIN PACK..FREE MEMBERSHIPNo comments:

Post a Comment