Friday, 9 December 2016

7 SEBAB MENGAPA ANDA PERLU MULA BISNESS ONLINE

Kenapa kita kena mula berjinak-jinak menjalankan bisnes secara online bermula dari sekarang?

Sekarang ni ekonomi memang tak berapa nak baik..harga barang semuanya naik..takndak yang turun..hujan je dok turun..huhu..jadi ramai yg dok mengeluh tak cukup duit nak bayar itu ini..
.
Daripada dok mengeluh..lebih baik.cari jalan..ramai sangat yg pilih berniaga online..

Kenapa ye?

1- Bina base/foundation bisnes yg kukuh
Kalau nak buat bisnes kan kena modal..nak buka kedai pun kena bayar..nak sewa lagi..jadi kalau nak mula bisness elok la cuba dulu secara online..bila dah kukuh ilmu dan selok belok bisness baru boleh pikir nak bukak kedai kuttt..

2. lebih awal start lebih cerah peluang nak berjaya berbanding tunggu semua perfect.
Kalau nak tunggu perfect baru nak mula..maka hampeh la..memang takan mula la jawabnya..jadi..dah mula baru tau apa yg kita tahu dan apa yg kita kena belajar..lagi awal mula lagi la banyak pengalaman..

3. potensi bisnes online sangat besar

Rasanya semua org ada telefon pintar kott..sekarang ni anak2 remaja pun pandai beli online tau..jadi pasaran online ni sangat luas..lagipun jimat masa dan tenaga org nak keluar shopping..beli online senang..

4. Ikut peredaran zaman,  jimat kos sewa kedai, pekerja

Of kos la jimat duit dr nak sewa kedai or beli kedai..asalkan ada satu sudut kat rumah letak stok dan sudut nak ambil gambar..jimat tu..tak payah nak ambil pekerja nak bayar gaji banyk2 tunggu kedai.. 

5. Masa lebih fleksible
Suka hati je bila nak buka kedai..pendek kata..24 jam kedainonline buka expecially blog..boleh google 24 jam..sambil tidur pun boleh dapat order

6. Pasaran lebih luas
Kalau buka kedai..agak2 org yg kawasan tu je dtg beli..kat negeri lain tak dtg la..apa lagi kalau dr luar negara..memang tak la kut..kalau online..satu dunia boleh akses..kan bagus tu..

7. Potensi lebih cerah
Bijak mengurus bisness online berpotensi kekal lama..contohnya blog ..sekali ia di tulis dan dikongsi..maka sampai bila2 boleh diaksess dan peluang membeli tetap ada..

8. Nak capai financial freedom.
Ramai gila yg buat bisness online lebih kaya dr bisness biasa..tengok saja Irfan Khairi.neelofa..dan eamai lagi...muda2 dah jadi jutawan kan..so..apa tunggu lagi..takan nak makan gaji sampai tua..dan lagi teruk yg menganggur kat rumah tu....ngeh..ngeh..ngeh..


Bisnes tudung neelofa

#shakleewarrior #shakleeeffect #tsunamishaklee #gmftsunami 
#shakleeukmbangi

0 comments:

Post a Comment