Monday, 3 November 2014

RIADAH DI TEPI TASIK AIR KEROH

Suhaila abdul
Syukur alhamdulillah..sampai juga nyawa hingga hari ni...program yang telah dirancang sejak 2 minggu yang lepas..perjumpaan gather gather dengan adik beradik group GMF..ada yang datang dari Batu Pahat, Seremban Dan kami dari masjid Tanah..walaupun ada yang duduk dekat dekat tapi jarang jumpa..masing masing busy dengan urusan masing masing..so hari ni kami bertujuh termasuklah mami and daddy group kami dan dioranglah perancang utamanya.. 

Suhaila abdul

                              Tadah Rezeki...
Bawa semua anak anak berkelah ditepi tasik air keroh..dengan masing masing bawa makanan sorang sikit. Ala ala pot luck la gitu...bila dah kumpul semua makanan..ha kau...boleh bungkus bawa balik lagi...anak anak seronok main kat taman mainan..anak anak remaja plak boleh berkayak kat tasik tu..boleh memancing..berjogging ..pendek kata macam macam ada...anak anak main ...mak mak amik peluang nak kenal kenal rapat dengan adik beradik..time nilah nak kongsi kongsi pengalaman dan beri idea...siap makan sampai kenyanggg..erkkkk...apa lagi..coaching la...mami siap bagi sorang satu cenderamata...lagi best siap ada fail peribadi...apa? Fail peribody?hehe...rahsia la tu...hanya yang datang jer tau apa yang kami buat...best tau..refresh..target..jalan menuju impian...alahmadulillah...tercapai matlamat perjumpaan ..tinggal nak laksanakan ajer..
  
Suhaila abdul


               Door gift special version..

Berkocoh pulak balik nak ke majlis kenduri resepsi teman sekolah...cikgu Hidayah...dengan baju dan seluar dari tasik tu la juga aku ke rumah kenduri..pakaian sangat tidak sesuai dengan majlis..tapi apakan daya..masa lebih penting...cantik sungguh cikgu hidayah berbaju pink bersama teman sejiwanya..cantik bagai pinang dibelah dua...sempat gak possing dengan pengantin...nak posing punya pasal sampai jatuh pasu hiasan pengantin orang haha..sib baik tak pecah...hahaha..aiyooooo...Tak.sempat nak makan lagi dah...yang penting dapat bergamabar dengan pengantin yang cantik ni..bukan senang nak bergambar kat pelamin..huhu..
            


             Selamat pengantin baru Hidayah..

So rushing ke rumah kenduri yang ke dua..rumah kak Zuraidah pula...boleh pulak salah rumah..dah berenti lepas tu ingatkan salah..patah balik...aiyooo hai..yang ni boleh makan nasi minyak ..sebab dah lapar semula.. sedap lauk dia..tak leh lama lama sebab nak kejar masa.banyak benda nak di buat ni..Lagi lagi bulan ni ada promosi OMEGA GUARD pulak..best giler...susun strategi la tew...suplimen wajib seisi keluarga saya..Kalau Faheimy dia suka kunyah jer macam chewing gum..

Macam ni la kehidupan saya..setiap masa yang terluang penuh berisi dengan aktiviti yang dirancang.Mesti ada TO DO LIST..baru dapat settlekan satu demi satu tanpa tertinggal.kalau tertinggal pun boleh semak apa yang belum diselesaikan..Masa itu emas, sekali dia dah tinggalkan kita, tiada dapat diulang lagi..

Demi masa sesungguhnya manusia itu didalam kerugian kecuali mereka yang beriman dan  beramal solleh dan berpesan pesan dengan  kebenaran dan berpesan pesan dengan kesabaran..


Shaklee masjid tanah/alor gajah/kuala sungai baru/sungai udang/pos satu Malaysia/0108798977

0 comments:

Post a Comment