Friday, 4 April 2014

TIPS ANAK PINTAR


  SEKADAR PERKONGSIAN PENGALAMAN 

Sepetang ditaska manja bonda..
Si comel ni..ha...ha. .dah jadi testimoni la pulak....usia faheimy  setahun 10 bulan..
..hari khamis 2hb jan..
"puan nak tanya.."(kakak berusia 50an)
  Kenapa kak?
"masa mengandung puan makan apa?"
Terperanjat..hehe..makan apa?..
Kenapa kak?
"anak puan ni cerdik la puan.."..
Ooo...dalam hati..alhamdulillah..
Hehe..saya makan set shaklee...tapi bukan masa mengandung tapi semenjak anak 3 bulan sampai sekarang..dia menyusu badan..
"akak .nak bagi anak makan. .dia baru mengandung..nanti terang kat akak ye.."
Oo..ok






MUHAMMAD NOOR FAHEIMY



anak pintar

Sabtu..4.1.14..

"puan..nanti puan bawa set sama macam puan makan tu ye utk anak saya.."
Ok..
Alhamdulillah..


4.1.14..mak normah
"su..minggu depan jangan hantar anak ke klas 1 -2¨tahun..bawa dia taska sini..masuk kelas 3-4 tahun..dia tak layak join kelas 1-2 tahun..dia advance.."


Oh..gitu?
 

anak pintar
Sebenarnya semenjak usia faheimy masuk ke usia setahun saya dah berikan dia makan MEALSHAKE..Dia sangat gemar..Rasa yang sangat lazat tu membuatkan saya terpaksa menyorokkan bekas mealshake tu..Semenjak mengambil mealshake sebagai makanan tambahan , memang nampak perubahan selera makan dia.Cuma bdadan dia susah sangat nak naik.Mungkin kerana faheimy ni mengikut baka saya, rangka kecik..tapi tak palah,asalkan dia sihat dan bijak.

Selepas usianya setahun 6 bulan, secara tidak sengaja ,faheimy termakan OMEGA GUARD yang dimakan oleh abang dan kakak-kakaknye.Nak telan tak boleh,sebab omega ni agak besar juga kapsulnya...tiba-tiba saya tengok dikunyahnye omega tu...Mulalah OMEGA pula yang menjadi kegemarannya.Pantang jumpa mesti nak omega.Selepas kunyah omega tu..memanglah..bau ikan yang hanyir tu..errrr..Tapi tak kesahlah..asalkan dia suka..

So itulah kisahnye si comel faheimy ni dengan MEALSHAKE dan OMEGAnya..Alhamdulillah suplimen ni sangat membantu dalam perkembangan otak anak-anak saya.Sehingga kini kami masih meneruskan mengambil suplemen ini untuk seisi keluarga.

omegameal shake
 


Moral of the story..
"sharing is caring"
faheimy ..semoga jadi anak bijak dan soleh..


sekiranya anda berminat untuk mengetahui lebih lanjut
sila hubungi saya  010 8798077

1 comment:

  1. anak adalah permata kurniaan Ilahi yang terindah

    ReplyDelete