Sunday, 13 April 2014

DUNIA LELAKI

"Lelaki diuji ketika berada di dalam kesenangan..."

Kata-kata seperti ini mungkin ada benarnya...
Tapi mungkin segelintir je kut yang jadi begini...or kalau ada peluang je kut lelaki jadi macamni or duit terlebih ....ke memang gatal lelaki ni...haha..apa-apapun tepuk dada tanya iman...bagi seorang isteri,mesti akan merasa tanda-tanda kecurangan tu..jom kita tengok apa tanda-tanda yang akan menunjukkan kesetiaan suami sudah tergugat

1.Kerap dengan telefon bimbit.Dulu tak pernah ada password...letak telefon di mana-mana,tapi sekarang telefon dibawa sampai bawah bantal...Siap ada password lagi..hati-hati..

2.Kalau dulu tak kisah pun buat sarapan lambat ke,tapi sekarang ni ,pantang silap sikit je mesti naik angin,muka masam mencuka.

3.Kalau dulu apa pun yang isteri beli dan pakai tak pernah pun nak kritik..tapi sejak ada bunga lain kat hati,mulalah kutuk bini gemuk la,tak cantik la..macam-macam lagi la..

4.Layanan ala kadar..selalunya bila duduk bersama suami akan berborak mengenai aktiviti seharian atau gosip2 berita terkini..tapi sekarang lebih suka diam dan melayan telefon dan kadang-kadang senyum senyum sendirian...

5.Kerap tersasul dalam banyak perkra.nama kita lain dipanggil nama lain..ha..ni parah..memang angau habis ni.

6. Buang tabiat...selalunya tak suka pakai minyak wangi,tapi semenjak dua menjak ni asyik tukat-tukar minyak wangi..baju pun dah tukar corak dan gaya....


Apa yang patut isteri lakukan sekiranya si suami berkelakuan begini????????usah gusar..usah risau..Allah kan ada...Next entry saya akan kongsikan tips menghadapi dugaan nir..hehe...
 *diulas dan dipetik dari majalah wanita*






0 comments:

Post a Comment