Sunday, 30 October 2016

KENAPA PERLU ADA LANDMARK STUDY?

Dalam entry yang lepas akak dah share tentang bagaimana sejarah bermulanya LANDMARK STUDY ni .Nak baca boleh KLIK SINI

landmark study

Semulajadi dan NON GMO adalah lebih baik dari yang sintetik

Hari ni akak nak share pula kenapa pentingnya LANDMARK STUDY ni dijalankan. Sebelum tu kita baca dulu macamna cara kajian ini dijalankan. Kajian ni dijalankan ke atas tiga kumpulan

1. Bukan pengamal sebarang suplimen 
2. Pengamal suplimen jenama lain
3. Pengamal vitamin Shaklee

Hasil kajian kumpulan nombor 1 dan dan nombor 2 diatas , diperolehi daripada National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES) 2001-2002 and NHANES III 1988-1994.Kaedah kajian ni bukan setakat soal jawab tapi melalui soal selidik dan juga  ujian  daripada ujian darah, tekanan darah serta berat badan sampel ke atas pengguna suplimen shaklee yang consume  dalam jangka masa yang panjang ( 20 tahun ke atas ). Kajian ini juga diambil daripada sampel mereaka yang menjalankan gaya hidup sihat seperti bersenam, makan makanan yang seimbang cuma perbezaan mereka adalah dari segi yang tidak mengambil sebarang suplimen, yang mengamalkan suplimen lain, serta pengamal suplimen shaklee.


KENAPA LANDMARK STUDY PENTING?


    Kebanyakan daripada kajian-kajian lepas ,hanya memfokuskan kepada kajian dalam jangka masa yang pendek.TETAPI....masalah penyakit yang kita hidap bukannya timbul dalam masa yang singkat.Ia mengambil masa sehinga 20 ke 30 tahun.Sebagai contoh , jika kita pengamal sarapan , roti canai serta teh tarik setiap hari. Kesan diabetes, serangan jantung , kanser atau sebagainya bukan esok atau lusa ,atau setahun dua tahun, kebiasaannya kesan akan dapat dilihat ketika kita berusia 40 ke 50 tahun ke atas. 

     Ini menunjukkan bahawa penyakit  hanya akan dapat dikesan dalam jangka masa yang panjang. Jadi disini nampak tak ? Kalau kita mengamalkan suplimen dalam jangka  masa yang panjang pula , apa akan jadi? Ada effeck ke? Macam mana pulak kalau tak payah makan apa-apa suplimen ? Pun ada effeck ke ?Kalau korang nak tahu ,LANDMARK STUDY ni adalah kajian yang pertama seumpanya dijalankan  untuk melihat kesan jangka panjang penggunaan suplimen iaitu selama 20 tahun.

   Kebanyakan syarikat tidak mengamalkan tahap kualiti assurance seperti yang Shaklee amalkan. Hanya segelintir syarikat yang menjalankan ujian klinikal ke atas produk mereka sepelum ianya dibuat. Jadi korang fikir la sendiri kann..


landmark study


KESIMPULAN DARI KAJIAN

Landmark study ini adalah satu-satunya kajian ke atas keselamatan dan efikasi penggunaan suplimen dalam jangka masa panjang ( Tiada siapa pun yang pernah buat seprti ini)

  • Pengguna shaklee memperolehi tahap nutrien dalam aliran darah adalah lebih baik. Ini mendakan yang produk shaklee beanr-benar  memberikan nutrien dalam aliran darah
  • Pengguna produk shaklee menghadapi tahap risiko diserang penyakit yang rendah
  • Menggunakan produk shaklee akan memperbaiki kesihatan  
  • Pengguna shaklee menyatakan yang mereka rasa lebih sihat
  • Tidak ada risiko dikesan dikaitkan dengan penggunaan suplemen Shaklee.Produk shaklee selamat digunakan dalam jangka  masa yang panjang
landmark study

landmark study

landmark study

landmark study

landmark study


landmark study

Jika anda ingin sihat sepanjang hayat dan jika anda mahukan lebih bertenaga , cantik dan ceria...Shaklee telah membuktikan  yang produknya memberikan apa yang anda mahukan...


suhaila
010 8798077


0 comments:

Post a Comment