Sunday, 26 November 2017

MINUM ESP BERAT BERTAMBAH KENAPA?

Minum ESP BERAT BADAN BERTAMBAH.

Masa mula2 nak cuba amalkan ESP kakSu memang tak boleh telan. Cuba minum dengan milo lepas tu campur jus. Semuanya tak masuk tekak.
Lepas tu stop minum ESP sebab 1 tong pun tak habis habis. KakSu maintain minum VIVIX je hari hari.

Sekali tu bila tengok kawan2 amalkan ESP kulit makin FLAWLESS pastu siap maintain selim lagi. So kakSu pun teruja la nak cuba juga
Bila dah cuba masa tu ganti puasa.  Memang amalkan hari2 masa sahur. Tak letih dan tak rasa lapar pun.

kurus degan ESP shaklee

Kenangan di Shaklee Trip bersama kapten kapal dari Finland. Makan banyak juga sepanjang 5 hari tapi berat badan masih  maintian

Tapi kakSu mengadu dgn kawan kenapa berat badan kakSu makin naik. Adoii ai..kata ESP boleh turunkan berat badan tapi kenapa berat aku yang naik. Risau beb
Walaupun timbang berat badan naik kakSu teruskan juga minum ESP sebab memang terasa sangat badan bertenaga . KakSu memang tak sempat nak tidur siang. Kerja tesis dgn kerja rumah belambak nak kena siapkan. So teruslan je minum.
Tapi yang peliknya kenapa baju2 lama kakSu boleh sarung balik? Kain dan seluar jean longgar kena pakai tali pinggang.
Eh..aku ni kurus ke apa? Bila jumpa kawan2 lama dorang pun cakap kakSu makin kurus. Kenapa berat sama je?

So..baru la kakSu sedar. Rupanya ESP ni membantu bina OTOT. Selama ni badan kita berat sebab dek LEMAK. Bila kita ambil protein ia akan bantu bina sel2 baru. Badan kita makin banyak otot bukan makin banyak lemak.

Biarpun berat badan maintain masih dalam BMI yang sangat2 normal , dalam masa yang sama bdan kurang inci. Maksudnya kat part2 macam pinggang, ponggong kita makin selim. Wow!..hahaha.
So jangan risau kalau berat kita tak turun tapi inci berkurang. Tapi akak nak pesan. Jangan pulak lepas ko minum ESP ko melantak lagi nasi lemak 2 3 pinggan.
Itu otot pun tak mau naik terus lari ditimbus LEMAK..wakaka..
Sekian kisah kakSu bersama ESP.sekarang kakSu dah jatuh cinta dengan ESP. Lagipun rasa esp sekarang dah diubahsuai. Makin sedap..rasa vanilla. Aummm..


No comments:

Post a comment