Wednesday, 30 July 2014

18 TAHUN BERAYA DI MELAKA

Dah raya dah..tahun ni 39 tahun dah beraya. ..Alhamdulillah..panjang lagi umur aku..Betul la..dah umur 39 tahun kan..nak masuk 4 series daaa...tiap tiap tahun nak sambut hari raya mesti jadi persoalan. .mana nak balik beraya?ramai yang bergilir gilir balik raya kampung masing2...tapi aku lagi best..tak payah gilir pun...

Tiap tiap tahun menyambut aidilfitri di Melaka..rumah ibu mertuaku...haha..sedar tak sedar dah 18 tahun dah sambut raya kat melaka...ada juga sekali sekala ajak cik abang sambut raya kat Penang..tapi...rayuanku tidak diterima...tapi tak jadi masalah pun..Aku ni malas nak pikir..raya kat mana pun ok jek...Yang penting dapat balik raya jumpa mak abah..

Lagi pun first day raya dah sampai dahsampai pun kampung..Alhamdulillah..kami berkumpul 6 beradik kat kampung..memang meriah..ada 19 0rang cucu...walaupun mak dah tiada tapi kemeriahan masih terasa..

Tiap2 tahun mesti buat BBQ...malam ni nak buat Api api steamboat pulak...seronok..gaduh2..gurau sendavdan tawa riang...membuatkan abah senyum gembira bila melihat anak cucu dia yang kepoh2 dan ceria aktif...

Semoga tahun depan kita semua dapat menyambung tradisi mengikat ikatan kasih sayang...      
raya 2014








0 comments:

Post a Comment