Saturday, 27 September 2014

BUNGA CAMELIA DI DALAM PRODUK KOLEGEN

Sambung semula..hari tu saya share tentang kolegen dari sisik ikan merah.hari ni saya nak share kandungan lain yang ada dalam kolegen yang saya makan iaitu Japanese Camelia or camelia japonica

Japanese Camelia merupakan bunga yang mengeluarkan bunga pada musim sejuk.Bunga nya yang cantik , berwarna putih atau pink.

Ekstak biji Japanese Camelia di ambil sebagai ramuan di dalam kolegen.


Japanese Camelia merupakan pokok yang mengeluarkan bunga pada musim sejuk.Bunga nya yang cantik , berwarna putih atau pink.


kolegen


Mengapa Japanese Camelia dipilih?


  • terdiri daripada asid oleik iaitu omolien dan pelembab kulit yang hebat
  • mengandungi isoflavon iaitu antioksidan semulajadi yang mampu mengurangkan radikal bebas

Apa itu isoflavon?

Penyelidikan dalam beberapa bidang menunjukkan bahawa pengambilan isoflavone boleh memainkan peranan dalam mengurangkan risiko penyakit.

Isoflavon adalah antioksidan semula jadi


Satu kajian baru-baru ini telah menunjukkan bahawa isoflavon mempunyai ciri-ciri antioksida, setanding dengan vitamin antioksidan terkenal E. Kuasa antioksidan isoflavon boleh mengurangkan risiko jangka panjang kanser dengan menghalang kerosakan radikal bebas kepada DNA. 


Apa itu asid oleik?

Asid Oleik adalah asid lemak omega-9 monotepu yang terdapat pada pelbagai sumber haiwan dan tumbuhan.Ia mampu melembabkan kulit dengan hebat.

Ok semoga anda mendapat info yng bermanafaat.Dn pilihlah kolegen yang selamat dan berkesan untuk anda..

Berminat dapatkan kolegen?

Hubungi saya
suhaila abdul
tel/wassup : 0108798077
FB:suhaila abdul 

0 comments:

Post a Comment