Friday, 5 September 2014

MINUM AIR KOTOR?


Hari ni terasa nak kongsi pengalaman dan kisah pasal air.Sebabnya bila balik kampung ,biasalah..ramai yang balik rumah abah,banyk air nak guna nak  minum,bila time nak buat air mestilah nak pakai air bersih.Penapis air kat rumah memang ada tapi....emmm..dah lama dah guna sampai air pun dah tak nak keluar lagi.Almaklumlah,4 cathridge ada dalam satu penapis ,satu pun tak tukar semenjak beli..hehe..dah expired dah..mana la air nak keluar walaupun dah dibersihkan..

Start dari situ saya pun terfikir, ada tak cara lain nak dapatkan air bersih dengan cara yang paling mudah dan selamat...Lepas tu baru teringat kat satu penapis air ni...namanya water pitcher..Belum pernah cuba tapi ada orang yang dah guna..macam best jer..google..google..study..mmm..memang bagus dan sangat praktikal untuk orang yang 'rajin'macam saya..hehe

Ni nak kongsi la dengan korang apa sebenarnya water pitcher ni..apa kebaikannya? selamat atau tidak, sebab nampak terlalu simple..macam tak percaya..

Macam ni rupanya...



water pitcher


Get Clean water

# ia adalah sistem penapisan yang telah disahkan oleh persatuan kualiti air (WQA) untuk mengurangkan sehigga 99% lead, serta berpuluh puluh bahan pencemar lain

#Multipatented Get Clean Water menggunakan blok pepejal karbon untuk menapis dan membersihkan air 

#satu penapis air boleh mengendalikan 80 gelen air 

# setiap penapis dibuat dari tempurung kelapa yang mampan karbon yang menggunkan proses zeroemission

# Get Clean Water adalah water pitcher pertama dengan sistem penapis carbon blok yang boleh diisi semula

#Memelihara alam sekitar  kerana ia menggunakan blok blok isian semula dimana ia dapat mengurangkan sisa timbunan sampah

#setiap penuras diperbuat daripada arang tempurung kelapa yang tahan lasak dan baik terhadap alam sekitar 

#dapat menghasilkan 303 liter (80 gelen) daripada turasan iaitu dua kali ganda lebih banyak berbanding jenama lain

# menjimatkan kos rakyat Malaysia yang membazirkan wang dengan meminum air botol

#Get Clean water dapat memberikan air bersih dan rasanya enak   

# Get Clean Water mempunyai bacaan meter yang boleh menandakan bilakah masanya untuk menukar penuras tersebut  tanpa perlu mencuci ...
water pitcher


Anda berminat untuk mendapatkan Water Pitcher Get Clean Water?

Hubungi:

suhaila

0108798077
email: suhaila_abdul@yahoo.com
FB: suhaila abdul

0 comments:

Post a Comment